Skocz do zawartości

Jak mozna sprawdzic orginalny przebieg?? KS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam zamiar kupic 525tds z09.99r z belgii i koles pisze ze auto ma 183tys przebiegu i caly czas bylo serwisowane w bmw czy mozna wierzyc tym ksiazka??

czy w serwisie bmw zapisuje sie dane z przebiegiem po ostatniej wizycie?

jak mozna to sprawdzic czy trzeba dzwonic do danego serwisu w danym kraju??

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano
ASO potwiedzi ostanij przebieg nawet w Polsce ale nie za darmo, mozna tez dac kluczyk do odczytu w ASO - z kluczyka przebiegu raczej nie cofają choc głoy nie daję uciąć ale napewno odczyt z kluczyka jest 100 razy wuarygodniejszy niz z Kompa - to tez nie jest za darmo w ASO - zadzwon i sie dowiedz o cene
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
kiedyś jak kupiłem swojego TDS'a (rocznik 97) też chciałem sobie sprawdzić własnie przebieg. Zaczwoniłem do ASO BMW Wrocław i Pan przez telefon powiedział mi dokladnie "mozemy sprobowac, kosztuje to 150 zł + VAT" - nie skusiłem sie na probe za 150 zł
Opublikowano
kiedyś jak kupiłem swojego TDS'a (rocznik 97) też chciałem sobie sprawdzić własnie przebieg. Zaczwoniłem do ASO BMW Wrocław i Pan przez telefon powiedział mi dokladnie "mozemy sprobowac, kosztuje to 150 zł + VAT" - nie skusiłem sie na probe za 150 zł

Kolego może jednak czasami lepiej dać 150 zł i się dowiedz czy twoja niunia nie ma 500tyś.

Opublikowano

sprawdzenie z kluczyka jest za free, (bynajmniej w ASO Olszowiec)

co do kręcenia licznika:

miałem kiedyś e34 i przy okazji wymiany żarówek w liczniku zobaczyłem naklejkę z nazwiskiem i kwotą na odwrocie, jak kupowałem sprzedający twierdził ze przebieg oryginalny....pewnie te 300zł było za poprzednie przepalone zarówki :)

Opublikowano

Kolego może jednak czasami lepiej dać 150 zł i się dowiedz czy twoja niunia nie ma 500tyś.

Auto juz kupiłem wiec nic by to i tak nie zmieniło...

Opublikowano

Stelmacher -

jeżeli auto było serwisowane w autoryzowanej stacji BMW to w tym przypadku jest zapisana w systemie cała jego historia.

Dzieje się tak dlatego, że jadąc do serwisu doradca serwisowy przyjmując auto na jakąkolwiek wizytę wypełnia kilka kartek A4, wprowadza wszelkie potrzebne dane (w tym też przebieg) i wszystko to zapisywane jest właśnie w systemie.