Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;-)

czy ktoś miał już do czynienia z przewodami hamulcowymi tej firmy ???

Mam duży problem, żeby w Bydgoszczy kupić elastyczne przewody hamulcowe na przód do E34, znalazłem w ASO BMW za 170 zł/szt lub firmy K&K 18 zł/szt :| Jakie inne ewentualnie polecacie.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam, Vikingb.

Opublikowano
Witam ;-)

czy ktoś miał już do czynienia z przewodami hamulcowymi tej firmy ???

Mam duży problem, żeby w Bydgoszczy kupić elastyczne przewody hamulcowe na przód do E34, znalazłem w ASO BMW za 170 zł/szt lub firmy K&K 18 zł/szt :| Jakie inne ewentualnie polecacie.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam, Vikingb.

Hej!

Podejrzewam, że jakośc jest porównywalna o ile te tanie to nie jakiś "chiński banan". Jak dla mnie możesz kupić przewody z elastykami firmy fagumit i bedzie wsjo OK. To tak jak z naszymi kiepskimi głośnikami Tonsil - produkowaliśmy je dla JBL...

Opublikowano

Heja ;-)

Objechałem całą Bydgoszcz i niestety nic firmowego (ATE, BOSCH) nie ma :cry2: Znalazłem jeszcze przewody polskiej firmy EnZet oraz w Focie pod ich własną marką Kager. Po południu robię objazd i wtedy zobaczę "na oko" :shock: które przewody są lepiej wykonane i dam znać co wybrałem.

Dzięki pozdrawiam Vikingb.

Opublikowano

Cześć :)

Ostateczene okazało się, że przewody K&K przyszły ale zupełnie inne niż powinny być (sprzedawca stwierdził, że katalog ma błędy bo wg. katalogu powinny być te). Pozostały do wyboru polskie EnZet i Kager.

Wybrałem Kager'a, wyglądają na bardzo dobrze wykonane, wężyk gumowy austriackiej firmy SEMPERIT o oznaczeniu:

:arrow: DOT SEMPERIT 1/8 HL SAE J 1401 4Q/2006 (wężyk specjalnie do układu hamulcowego, spełniający wszystkie normy)

Na wężyku tak jak powinno być znajdują się zabezpieczenia przed przetarciem oraz pierścień do montażu w zaczepie na kolumnie McPersona, końcówki wężyka bez zastrzeżeń, cena za 2 szt. 52,00 zł (sklep Fota w Bydgoszczy).

:cool2: W sumie uważam, że jeśli chodzi o elastyczne przewody hamulcowe do E34 to wyrób pod marką Kager można śmiało polecić, mam nadzieję że będą się tak samo sprawować jak wyglądają :cool2:

Dzięki, pozdrawiam Vikingb.