Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stał 2 miesiące,nie chce odpalic od 5 dni tylko ładuje akum i nic,świece ok,iskra ok,świeci sie (!)oraz kontrolka recznego a przy odpalaniu ABS,podobno gdy odpali to to gasnie,jak znależć taki defekt czy to moze pompka lub czy moze sie cos pokręcić w kompie jesli stał troche odłączony 525i 96rok,please help me :modlitwa: przebywam w anglii jak bym chciał serwis to mnie doprowadzą do ruiny te angole ,dzięki z a jakiekolwiek info z podobnych sytuacji,pierwsze trzy odpalania troche łapał ale teraz nic
Opublikowano

Witam

Widze ze kolega w Anglii j. polskiego zapomnial, 'odszyfrowanie' Twojego posta to troche jak "co poeta mial na mysli" :D

Jesli chodzi o Twoj problem to moze Ci pompa paliwa siadla, sprawdz czy podaje paliwko. Zalej go tak aby mial ponad 25 litrow w baku i wtedy sprobuj.

Pozdro

Opublikowano
Witam

Widze ze kolega w Anglii j. polskiego zapomnial, 'odszyfrowanie' Twojego posta to troche jak "co poeta mial na mysli" :D

Jesli chodzi o Twoj problem to moze Ci pompa paliwa siadla, sprawdz czy podaje paliwko. Zalej go tak aby mial ponad 25 litrow w baku i wtedy sprobuj.

Pozdro

Może zanim sprawdzi pompkę niech sprawdzi samo paliwko....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zajrzeć do niej (klapka w bagażniku) lub do przewodu, który idzie do listwy. Powinna pompować ciśnienie ponad 3,5bara - palcem nie utrzymasz. Inaczej - powinno lecieć paliwo przewodem powrotnym do baku (wtedy w listwie jest standardowe 3atm). Jeżeli pompuje mniej lub wcale - wymień ją. Zerknij też do filtra paliwa. Tyle w kwestii zasilania paliwem, ale może być to również coś innego.

Aaaa jeszcze, pompa działa w momencie kręcenia rozrusznikiem, więc ty badaj, a ktoś musi pokręcić w stacyjce kluczykiem :)

Kai
Opublikowano
dzięki KAI ,i wszystkim,pozdrawiam ,wszystko to robie powoli bo miałem złamana noge na paralotni i chodze na kulach mimo tego jest na tyle ok ze mógłbym jeżdzić,ale właśnie w takiej chwili znowu problem,nie wiem co jest moze dlatego ze jak lezałem w szpitalu to kobieta odpalała go czasem :D poprostu za któryms razem siasł akum i klapa,od tego czasu nie odpalił,ide działac ,dzieki :duh: aha mam jeszcze odcięcie pompy taki guzik moze cos tam jest nie teges