Skocz do zawartości

M47N jak kręci na ciepłym silniku ? Problem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
spotkał sie ktoś z czyms takim? Co może byc uszkodzone? Czy to normalne? Jak to u Was wyglada bo nie mam porownania :) Na zimnym z samego rana odpala "od kopa"..... Czasami kreci chwilę (koło 5sek moze wiecej) i jak chce odpuscic to łapie i zapala, raz udało mi sie dziś nie zaplalić wogole. Edytowane przez vtec81
Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano
jak jest bardzo zimny to swiece sie wlanczaja i to pomaga w rozruchu nawet jesli jest zimny, na cieplum swiece sie juz nie wlanczaja, zalezy ile ci kreci zanim zapali

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
Panowie, głównie uzytkownicy e46 M47N (150KM diesel) jak wygląda u Was proces zapalania auta na ciepłym silniku w obecnych warunkach? Zaczeły sie przymrozki (rano zapala płynnie) i moje auto zaczęło dziwnie reagować na n-te zapalanie (gdy jezdzi sie duzo po miescie) kręci dłużej niż w lecie, czasami nawet uda mu sie wogole nie zaskoczyć. Nie wiem czy jest to wina zimowego paliwa czy czegoś innego ? Macie podobnie czy warto umówic się do jakiegoś specjalisty ? Pozdrawiam!
Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano

Miałem a reczej mam to samo..m47n 150ps na zimnym od dotknięcia pali jak sie zagrzeje to wcale!!! ostatnio na zimnym 2 razy nie dopaliła wcale!

Stawiam na wtryski lub pompe(wtryski dzis odwiezione do bosch serwisu na testy)

Komp pokazuje bład cisnienia/czujnika na listwie.........

Sprawdzone do tej pory!

Czujnik temp.

czujnik polozenia walu

czujnik cisnienia na listwie

regulator cisnienia na listwie

i regulator w pompie

Opublikowano

Miałem a reczej mam to samo..m47n 150ps na zimnym od dotknięcia pali jak sie zagrzeje to wcale!!! ostatnio na zimnym 2 razy nie dopaliła wcale!

Stawiam na wtryski lub pompe(wtryski dzis odwiezione do bosch serwisu na testy)

Komp pokazuje bład cisnienia/czujnika na listwie.........

Sprawdzone do tej pory!

Czujnik temp.

czujnik polozenia walu

czujnik cisnienia na listwie

regulator cisnienia na listwie

i regulator w pompie