Skocz do zawartości

Problem z e38 740 na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Mam problem z moja betka. Na zimnym silniku strasznie trzesie i nie może wejsć na obroty a przy 140km/h odłącza połowe silnika. Problem w tym że nie zawsze sie to dzieje,-Wymieniłem już swiece, cewki i czujnik wału korbowego, mam też wyciete katalizatory ale chyba problem nie tkwi w nich.Może gdzieś jest przebicie? tylko jak to sprawdzić?
Opublikowano
heheheh widzialem cie w tej siódemce w zabrzu na koncercie :)
........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

jak to odłancza ci pol silnika

okresl objawy bardziej dokladnie ... i napisz jak jest na cieplym

Opublikowano
Na ciepłym chodzi w zasadzie równo choc są dni ze czasem go buja. Na benzynie i na gazie dzieje się to samo choc bardziej na gazie. Odłącza pół silnika czyli 4 cylindry ( nie mam pojecia które dlatego wymieniłem wszystkie cewki) i nie mam wtedy mocy. Wydaje mi sie ze mam równiez za małe obroty coś około 550. Zauważyłem że przy dużej wilgotności na dworzu objawy są większe.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Czy czuć w aucie gazem ????

na moje nieuzbrojone oko - to membrana w parowniku do wymiany :wink:

spróbuj ustalić - jak chodzi na gazie - musisz pojeździć 1 dzień na benzynie - jeśli będzie na benzynie grało - możesz podstawiać auto do gazownika ..

Pozdro

Mario

Opublikowano
Nie wydaje mi się zeby to była wina gazu no bo przecież odpalam na benzynie, dopiero jak się silnik rozgrzeje to się na gaz przełacza. Kurcze pojadę chyba na serwis i wybule te 400 zł na test zoryginalnego komputera:-(