Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pytanie. mam 320i coupe wczoraj zmienialem plyn w chlodnicy. jak tylko przejechalem pare km chcial sie zagotowac a po drugie to ciepły nawiew nie dziala. co z tym jest???
Opublikowano
pytanie. mam 320i coupe wczoraj zmienialem plyn w chlodnicy. jak tylko przejechalem pare km chcial sie zagotowac a po drugie to ciepły nawiew nie dziala. co z tym jest???

chyba tak. sjakas metoda na to?

Opublikowano
sucho nie jest ale tez nie jest duzo nawet w polowie nie jest

wiec jesli wlales 6 litrow i jest na dnie wyrownawczego oznacza to ze nie sposicles do konca starego plynu. ALe te obiawy o ktorych mowisz to jak dla mnie nie odpowietrzony uklad. Zrob tak jak kolega w posie ktory Ci podalem i powinno sie poprawic. Napisz jak juz to wszystko zrobisz czy udalo sie zapanowac nad autkiem. Pozdrwiam i zycze powodzenia!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ojejej strasznie pokombinowali z tym odpowietrzaniem.. zasada jest prosta - szukasz najwyzszego punktu w układzie chłodniczym i tam starasz sie dostać, poluzować obejme weża itp u mnie jest to akurat reduktor gazu poluzowuje obejme na weżu wodnym przy pracujacym silniku wybija bąble zakrecam dziekuje  :cool2:
przeciez do odpowietrzania jest specjnalna "srubka" tuz przy korku wlewu plynu chlodniczego !!!!!!! i ja sie odkreca i odpowietrza
Opublikowano
przeciez do odpowietrzania jest specjnalna "srubka" tuz przy korku wlewu plynu chlodniczego !!!!!!! i ja sie odkreca i odpowietrza

zależy jak masz (o ile masz) zamontowaną instalację gazową jezeli masz "wpinke" wody przy przegrodzie to jest to obieg boczny układu chłodzącego - sama śrubecka może nie wystarczeć...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zależy jak masz (o ile masz) zamontowaną instalację gazową jezeli masz "wpinke" wody przy przegrodzie to jest to obieg boczny układu chłodzącego - sama śrubecka może nie wystarczeć...
mialem juz dwa e36 z sekwencja i oba tak samo odpowietrzalismy, wiec na pewno wystarczy taka srubeczka ;)