Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich . Mam problem z pierwszym biegiem a sprawa wygląda tak - gdy odpale auto z wrzuceniem jedynki nie ma problemu ale gdy np. dojeżdzam do świateł zrzucam z wyszego biegu i trzymam cały czas sprzęgło to z wrzuceniem nie ma problemu ale jak tylko puszcze sprzęgło i nacisne to jedynka bardzo ciężko wchodzi muszę wrzucić na dwujkę a potem na jedynke i nie ma problemu. Zauważyłem też że jak dłużej pojeżdze (tak jakby silnik się nagrzał) to z wrzuceniem jedynki już takiego problemu nie ma . Inne biegi wchodzą bez problemu. Czy ktoś wie co to może być ???? Za informacje z góry dziękuje . Pozdrawiam . Moje BMW 318i 1996r M43
Opublikowano
A przy jakiej predkości dojezdzając do swiatel probujesz wrzucic 1? Bo 1 da sie wrzucic przy predkosci babci jadącej rowerem. Jesli przy takiej sie nie da i jak piszesz po nagrzaniu się poprawia, to może poporostu synchronizator juz zaczyna siadac?
Opublikowano
Mam to samo spróbuj wymienić olej w skrzyni a jak to nic nie da to tak jak bieniu3000 napisał synchronizator już zaczyna siadać. U mnie po wymianie oleju trochę się poprawiło.