Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

e36 318is M42,problem jest taki że podczas gdy mam włączone ogrzewanie (klimatronik dwustrefowy) silnik nie może osiągnąć temperatury,w momencie kiedy wyłącze klimatronik wskazówka idzie do pionu,gdy ponownie włącze wskazówka powoli spada.Czy to oznacza że termostat jest do wymiany?

Zgóry dziękuję za odpowiedż pozdrawiam!

Opublikowano
Witam. Mam ten sam problem co kolega ale oprócz tego gdy auto stoi na chodzie temperatura jest ok ale gdy tylko ruszę to odrazu gwałtownie spada ( trochę po wyżej niebieskiego pola) . Sprawdzałem węże z chłodnicy jak rano odpale i trochę przejade to górny jest zimny a dolny ciepły ale gdy wskazówka znajdzie się trochę powyżej niebieskiego pola to górny zaczyna się robić ciepły . Wydaje mi się że jest coś nie tak . Proszę o pomoc :modlitwa: Pozdrawiam.
Opublikowano
Jesli ukaldy sa odpowiednio odpowietrzone to oznacz to ze macie do wymiany zdecydowanie termostaty. u mnie bylo podbnie- kiedy jezdzilem po miescie tem. wolno rosła az osiegnela pion-jak jechalem na trasie czy to z cz bez ogrzewania tem. spadala . Termostat nie zamykał sie i plyn przechladzal sie. to samo u was.
Opublikowano
Witam,

e36 318is M42,problem jest taki że podczas gdy mam włączone ogrzewanie (klimatronik dwustrefowy) silnik nie może osiągnąć temperatury,w momencie kiedy wyłącze klimatronik wskazówka idzie do pionu,gdy ponownie włącze wskazówka powoli spada.Czy to oznacza że termostat jest do wymiany?

Zgóry dziękuję za odpowiedż pozdrawiam!

kolego mialem to samo-masz termostat do wymiany

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."