Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hand: : Witam Kolegów

Proszę Kolegów o pomoc w rozwiązaniu problemu z rozrusznikiem.

Z dnia na dzien pojawiły się problemy z odpalaniem mianowicie:Po przekręceniu kluczyka słychać włączający się bendix i jego obroty,natomiast automat(elektromagnes) nie przełącza się ,dopiero po 2-3- krotnym przekręceniu kluczyka trybi jak należy : :( Co z tym fantem zrobić:?: Bardzo proszę o konkrety.

Pozdrawiam Wszystkich Fanów

Opublikowano

Niedawno miałem taką samą sytuację. Kiedy chciałem uruchomić silnik to było słychać dżwięk jakby młynek do kawy ale zero kręcenia silnikiem.

Odpalał za 2 razem potem za 3 a w skrajnych sytuacjach za 5 :mad2:

Podjechałem do warsztatu który zajmuje się rozrusznikami. Wyjęli rozrusznik wymienili bendiks i problem z bani :D

Nie polecam robić tego samemu bo z wyjęciem rozrusznika trochę się trzeba nagimnastykować. No chyba że bardzo chcesz to zrobić.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Witam

Dzięki Kolego wr75010 za informację,trochę mnie uspokoiłeś sprubuję sam stawić czoło temu problemowi.W którymś poście czytałem jak się dokopać do rozrusznika, a może koledzy znają jakiś extra sposób na demontaż . Pozdrawiam :cool2:

Tylko BMW lub BMW ewentualnie BMW

Opublikowano
Mój garaż jest nieogrzewany więc postanowiłem oddać auto do mechanika :| .Mam nadzieję że nie będę musiał potem sprzedać samochodu żeby im zapłacić :jawdrop: