Skocz do zawartości

pare pytan od nowego:) 520d 2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Chciałbym się przedstawić wszystkim, Wojtek z Brzeska świeży posiadacz e39 520d 2001

Jako że jest to moje pierwsze nie francuskie auto(i dzieki Bogu:)) mam pare pytań.

użyłem szukaj i chce się tylko upewnić:)

1 ponoć przycisk REST podczas zimna daje nawiew ciepła przy wyłączonym silniku, ja mam przycisk MAX kiedyś udało mi się zrobić tak że wiało, ale drugi raz nie mogę tego dokonać, bardzo proszę o wytłumaczenie jak dla laika

2 kupiłem od szwagra i jestem pewny co do auta, mówi że kupił akumulatora jakieś pół roku temu, ale że podczas ostrej zimy bez garażu może się rozładować nawet w 2 dni.

czy to normalne/możliwe czy coś jest nie tak?

3 gdzieś przeczytałem na forum że BMW e39 po lifcie dało do 520d silnik 2,2 czy to prawda? i ile ma mocy?

4 założony jest M pakiet jakie są osiągi tego auta po modyfikacjach tego typu, bo jak narazie myślę że mam 2,0 ale jak widać w pytaniu "3" nie jestem nawet tego pewien.

5 ile to auto powinno palić po przeczytaniu wszystkich pytań staram się jeździć oszczędnie, a i tu druga część pytania, nigdy w życiu nie miałem disla i ciekawi mnie jak nim jeździć oszczędnie, bardzo bym prosił o wskazówki

6 moja kuzynka ma serie 7 i tam ma opcje otwierania bagażnika automatycznie, ja mam na pilocie coś takiego i w środku tylko że po wciśnięciu klapa jedynie odskakuje i trzeba ją podnieść czy jest możliwość zamontowania takiego zestawu siłowników aby to działało i jaki jest koszt, mowa o używanym:)

wiem że jestem uciążliwy jak na pierwszy post, ale zerkam tu już dość długo i wiem że ludzie są bardzo mili, pozdrawiam!

Edytowane przez night_84
Opublikowano

z akumulatorem to bzdura, chyba ze bedzie 20 stopni mrozu non stop.

2,2i to ma benzyna, 2,0 d to 2,0 .bylo jego kilka wersji,ale raczej masz 136 koni.

a jezdzic samochodem oszczednie to sie korespondencyjnie nie nauczysz

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
założony jest M pakiet jakie są osiągi tego auta po modyfikacjach tego typu,

M-Pakiet to wyposazenie , progi fele , kierownica....itp.....Galka....wiec oprocz efektow wizualnych nic nie dadza...No chyba ze zaczniesz rozmawiac z Johnyy2007 wtedy moze Ci wytlumaczy ile dostaniesz KM za progi blende itp ;)..... Oryginalne M5 - to silnik , zawieszenie - i to juz inna bajka jest :).

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
założony jest M pakiet jakie są osiągi tego auta po modyfikacjach tego typu,

M-Pakiet to wyposazenie , progi fele , kierownica....itp.....Galka....wiec oprocz efektow wizualnych nic nie dadza...No chyba ze zaczniesz rozmawiac z Johnyy2007 wtedy moze Ci wytlumaczy ile dostaniesz KM za progi blende itp ;)..... Oryginalne M5 - to silnik , zawieszenie - i to juz inna bajka jest :).

a o znaczku m5 zapomniales????wg naszego kolegi johnyy2007 to najwazniejsze

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
o znaczku m5 zapomniales????

No tak u nas wiecej m5 jezdzi niz z tasmy zjechalo zapomnialem :D.....hrryyyhryyyy:).........

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
a szwagier po kupnie przestał odpowiadać na pytania?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dobre:D......Wlasnie to dosyć dziwne - rodzina - wiec chyba najlepsze źródło informacji????......

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
na pewno nie napisze sobie m5 bo to nie to, a M pakiet to chyba chip z wymianą jakiegoś wałka, nie znam się:(. ponoć moc jest teraz ok 180KM ale nie wiem czy to prawda a nie chce się wygłupić jak ktoś mnie zapyta..
Opublikowano
na pewno nie napisze sobie m5 bo to nie to, a M pakiet to chyba chip z wymianą jakiegoś wałka, nie znam się:(. ponoć moc jest teraz ok 180KM ale nie wiem czy to prawda a nie chce się wygłupić jak ktoś mnie zapyta..

To juz szwagier pojechal po calosci a walek to szwagier robi wygadujac glupoty o Mpakiecie.Jak sie chcesz dowiedziec ile masz naprawde pod maska to podjedz do Krakowa do ktorejkolwiek firmy z hamownia.

http://gratyzchaty.pl -Giełda Darmowych Przedmiotów
Opublikowano
Zaczyna sie robić ciekawie :) - Otóż nie ma sportowych wałków i podniesnionej mocy w m-pakiecie :) - tak jak napisalem visual studio only :).....M-POWER - M-SILNIK - M-OSIAGI :)

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

jedyny walek w tym pakiecie to szwagier.... :shock:

i to udany walek....

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

2,0 d ma mocy jak 3,0 d..

takie rzeczy to tylko w erze...

z rodzina to tylko na zdjeciu sie dobrze wychodzi i to nie kazdym

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Witam!

Chciałbym się przedstawić wszystkim, Wojtek z Brzeska świeży posiadacz e39 520d 2001

Jako że jest to moje pierwsze nie francuskie auto(i dzieki Bogu:)) mam pare pytań.

użyłem szukaj i chce się tylko upewnić:)

1 ponoć przycisk REST podczas zimna daje nawiew ciepła przy wyłączonym silniku, ja mam przycisk MAX kiedyś udało mi się zrobić tak że wiało, ale drugi raz nie mogę tego dokonać, bardzo proszę o wytłumaczenie jak dla laika

2 kupiłem od szwagra i jestem pewny co do auta, mówi że kupił akumulatora jakieś pół roku temu, ale że podczas ostrej zimy bez garażu może się rozładować nawet w 2 dni.

czy to normalne/możliwe czy coś jest nie tak?

3 gdzieś przeczytałem na forum że BMW e39 po lifcie dało do 520d silnik 2,2 czy to prawda? i ile ma mocy?

4 założony jest M pakiet jakie są osiągi tego auta po modyfikacjach tego typu, bo jak narazie myślę że mam 2,0 ale jak widać w pytaniu "3" nie jestem nawet tego pewien.

5 ile to auto powinno palić po przeczytaniu wszystkich pytań staram się jeździć oszczędnie, a i tu druga część pytania, nigdy w życiu nie miałem disla i ciekawi mnie jak nim jeździć oszczędnie, bardzo bym prosił o wskazówki

6 moja kuzynka ma serie 7 i tam ma opcje otwierania bagażnika automatycznie, ja mam na pilocie coś takiego i w środku tylko że po wciśnięciu klapa jedynie odskakuje i trzeba ją podnieść czy jest możliwość zamontowania takiego zestawu siłowników aby to działało i jaki jest koszt, mowa o używanym:)

wiem że jestem uciążliwy jak na pierwszy post, ale zerkam tu już dość długo i wiem że ludzie są bardzo mili, pozdrawiam!

Ad1.Rest czyli ogrzewanie postojowe działa bez uruchomionego silnika .Uruchamia sie pompka elektryczna .

Ad2.Moja stoi tydzien na polu i sie nic nie dzieje.Moze coś Ci ciagnie lewy prąd.

Ad3.??? :search:

Ad4.M pakiet to tylko stylizaja.Poszukaj sobie na forum o ///M pakietach :twisted2:

Ad.5 Normalna jazda i powinno byc ok .To nie sa sportowe bolidy

Ad.6 :search: jest temat w sprawie tego pytania

Dużo informacji znajdziesz na tym forum czasami trzeba pogrzebac lub sie podpytac. Uzywaj :search: a na wiele pytan juz sa gotowe odpowiedzi :D Miłego uzytkowania. Pozdrawiam

Opublikowano

mam przycisk max i chciałbym wiedzieć jak go używać do ogrzewania postojowego przy wyłączonym silniku.

szwagier to super gość a na pytania sam nie zna odp bo go to po prostu nie interesuje, a to auto było mu zbędne i sprzedał po pieniądzach:)

nie znalazłem odp jak zrobic podnoszenie klapy na maxa

może to nie był M pakiet tylko jakiś chip i auto na pewno jest mocniejsze u niego spalał 7,9 a przed 6,8-9 dane z komputera a było coś z jakimś wałkiem też robione na 100%

co do oszczędności udało mi sie zejść dzisiaj do 7,1:) kraków-brzesko i z powrotem a śnieg walił że ksenony musiałem wyłączać i na przeciw mgielnych jechać:D

w jakich zakresach obrotów to auto jest najoszczędniejsze i nie ma skutków ubocznych i wytężania silnika?

pomożecie?