Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam bmw e39 530d z climatronikiem i mam takie pytanie jak ustawie jakas temperature na dwie strony taka sama bez wlaczonej klimatyzacji zaczyna mi dmuchawa chodzic raz wolniej raz szybciej czy to jest normalne ??

Musi ona osiagnac ta tem. co jest nastawiona ?? i dpoiero przestanie wariowac czy moze cos jest nie tak z elektronika ??

w trybie AUTO i w MANUALU jest tak samo :>

Pozdrawiam

Bmw e39 530d 215KM i 490nM

0-509-212-167

Opublikowano
Z mojego 1 m-cznego doświadczenia :D wynika, że to jest normalne... U mnie czasami czuć jak raz silniej podmuchuje na nogi, raz na górę... To tak jakbyś miał przed sobą piękną zgrabną mulatkę z wachlarzem... Tylko do tego to można porównać :lol:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz tylko szkoda ze ta mulatka nie jest prawdziwa :>

pozdrawiam

0-509-212-167

Opublikowano
masz rację dmuchawa musi nadmuchać taką tęperature jaką nastawiłeś ale nie powinna wariować chyba że masz uchyloną szybe sprawdz też filtry kabinowe przedmuchaj sprężonym powietrzem albo wymień nowe
Opublikowano
Witam mam bmw e39 530d z climatronikiem i mam takie pytanie jak ustawie jakas temperature na dwie strony taka sama bez wlaczonej klimatyzacji zaczyna mi dmuchawa chodzic raz wolniej raz szybciej czy to jest normalne ??

Musi ona osiagnac ta tem. co jest nastawiona ?? i dpoiero przestanie wariowac czy moze cos jest nie tak z elektronika ??

w trybie AUTO i w MANUALU jest tak samo :>

Pozdrawiam

U mnie czasami chodzi tak jak napisałes.Jak się wychlodzi od otwartego okna to zaczyna szybciej chodzic.Gdy zostanie osiągnieta zadana temp.to ciutke zwalnia.Widac ze nawiew dostosowuje sie do temperatury w samochodzie (tryb auto).pozdrawiam

P.s.w tybie manualnym nic sie nie dzieje wieje ze stała prędkością.

Opublikowano
Ok wszystko jasne juz doszedlem do tego ale jest tak jak mowicie takze jestem spokojny jest wszystko ok z ta dmuchawa

0-509-212-167