Skocz do zawartości

Gdzie zbiornik oleju do wspomagania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Orientujecie się w której części silnika znajduje się zbiornik z olejem do wspomagania w BMW E36 Coupe 325? Wspomaganie mi delikatnie buczy w niskich temperaturach i sądze, że trzeba go dolać albo wymienić. Mam dwa typy, ale nie chciałbym wlać tam gdzie nie trzeba. :wink:
Opublikowano (edytowane)

o jaaaaaaaaaaaaaaniemoge :duh: :duh: :duh:

kolego rozumiem ze mozna nie wiedziec pewnych rzeczy ale tak podstawowe sprawy.... to juz troche wstyd

nie odpowiem Ci bo w koncu calkiem oduczysz sie mysleć ale spoko podpowiem Ci troche - zbiorniczek oleju jest jednym z w i d o c z n y c h elementow układu wspomagania wiec PO NITCE DO KLEBKA.. tylko blagam nie pytaj sie gdzie jest i co to jest pompa wspomagania czy przekladnia kierownicza bo zwatpie

PS: moj dość surowy post nie swiadczy o mojej kpinie w stosunku do Ciebie ale ze zwyklej kolezenskiej troski sam zobaczysz ze to jest oczywiste i bedziesz mial jeszcze satysfakcje ze sam do tego doszedles pozdrawiam

Edytowane przez ==schwartzu316==
Opublikowano

niestety sa ludzie ktorzy potrzebuja auto tylko zeby wsiasc i jechac i kompletnie sie nie znaja na samochodach a tymbardziej an silnikach!!

Zbiornczek jest po prawej stronie silnika (patzrac od przodu auta) blisko kielichow. Trzeba tam nisko sie dostac zeby nalac. Najlepiej plastikowa butelke miec i odciac dno i zalewac. Innych zbiorniczkow oprocz chlodnicy i wlewu oleju tam nie ma.

A na przyszlosc :search: :search: :search:

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Koledzy, rozmieszyliście mnie do łez :mrgreen: Dzięki za informację, a na przyszłość zachowajcie opinie dla siebie. Jesli czegoś nie jestem pewien to pytam, jeśli coś wiem to pomagam komuś nawet jak jest to dla mnie oczywiste, po to jest to Forum (nie tylko żeby wylewać swoje żale i kłócić się o wszystko). Pozdro. :cool2: