Skocz do zawartości

325 TDS strasznie wolna!!!!POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam problem ze swoja e 36 2.5 TDS jest strasznie wolna chodzi Jak 1.8 TDS np gdy cofam i jest małe wzniesienie to muszę użyć bardzo dużo gazu by ruszyła bo inaczej nie ma mocy.samochód nie przyspiesza tak jak powinien.najwięcej udało mi sie ją rozbujać do 180 km\h to dużo za mało jak na ten silnik.Auto kopci mi tyle co każdy diesel. mam nieszczelna pompę wtryskowa może to jest tego przyczyna? a i jeszcze jedno mnie zastanawia gdy wduszam gaz bardzo powoli i równo to jakbym czul szarpanie ! co to może być prosze o rady bo nie wiem co robić! Edytowane przez wmp16
Opublikowano
możliwe że nawet remont silnika, ale najpierw trzeba to sprawdzić u mechaników, jakie ciśnienie masz na poszczególnych garach
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a jeśli mogę wiedzieć uszczelniałeś już pompę czy dało to jakiś rezultat w stosunku mocy?
uszczelniałem , regulowałem -efekt przerósł najśmielsze moje oczekiwania :mrgreen: pozdrawiam
Bad toys 4 Bad boys