Skocz do zawartości

325 TDS strasznie wolna!!!!POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem ze swoja e 36 2.5 TDS jest strasznie wolna chodzi Jak 1.8 TDS np gdy cofam i jest małe wzniesienie to muszę użyć bardzo dużo gazu by ruszyła bo inaczej nie ma mocy.samochód nie przyspiesza tak jak powinien.najwięcej udało mi sie ją rozbujać do 180 km\h to dużo za mało jak na ten silnik.Auto kopci mi tyle co każdy diesel. mam nieszczelna pompę wtryskowa może to jest tego przyczyna? a i jeszcze jedno mnie zastanawia gdy wduszam gaz bardzo powoli i równo to jakbym czul szarpanie ! co to może być prosze o rady bo nie wiem co robić!

Edytowane przez wmp16

Opublikowano
brak ciśnienia w cylindrach, a pompa to jak sam piszesz tez nie pomaga w przyspieszaniu jak trzeba
Opublikowano
  • Autor
A co zrobić by miała to cisnienie?
Opublikowano
możliwe że nawet remont silnika, ale najpierw trzeba to sprawdzić u mechaników, jakie ciśnienie masz na poszczególnych garach
Opublikowano
Kup zestaw uszczelek do pompy i jedź zrób z tym porządek , założę się , że nie poznasz własnego samochodu. :D Pozdrawiam
Bad toys 4 Bad boys
Opublikowano
  • Autor
a jeśli mogę wiedzieć uszczelniałeś już pompę czy dało to jakiś rezultat w stosunku mocy?
Opublikowano
Zobacz czy wszystkie weze co dochodza do turbiny sa szczelne czy nie pospadaly ja tak mialem i myslalem ze ciagne czolg za soba :(
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a jeśli mogę wiedzieć uszczelniałeś już pompę czy dało to jakiś rezultat w stosunku mocy?
uszczelniałem , regulowałem -efekt przerósł najśmielsze moje oczekiwania :mrgreen: pozdrawiam
Bad toys 4 Bad boys
Opublikowano
kolego a jak regulowałs pompe