Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam jeszcze pytanie u mnie w e39 530d po wyjsciu z samochodu na wylaczonym silniku i bez kluczyka w stacyjce bez naciskania wczesniej przycisku " rest " wlacza sie on samoczynnie Tylko wczesniej ustawiony nawiew jest na AUTO Czy to jest normalny objaw ??

wlacza sie to samo jak jest taka tem. jak mamy dzisiaj na dworzu tylko samochod jest nagrzany tem. stoi jak w kazdej bmw na srodku :>

Bmw e39 530d 215KM i 490nM

0-509-212-167

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z tego co wyczytałem to ja spotkałem sie z podobnym przypadkiem, ale w Mercedesie Sprinterze. tam tez niezależnie od temperatury itp po wciśnięciu "rest" dmuchawa się włączała. mi się wydaje ze jest to jakaś funkcja żeby kierowca odpoczął, albo cos w tym stylu. pozdrawiam :) :D
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Ja podczas "rozczajania" auta miałem zagadkę co to za wynalazek... temat znalazłem na forum i już wiem... to jest funkcja utrzymania temperatury wnętrza przy wykorzystaniu ciepła płynu w układzie chłodzenia. Działa przez przez około 10 min od chwili wyłączenia silnika. Warunkiem działania jest bodajże temperatura na zewnątrz, no i oczywiście osiągnięcie normalnej temperatury silnika. To, że włącza Ci się samoczynnie (choć mogę być w oczywiście w błędzie) może wynikać z takiego ustawienia układu (tak jak np. automatyczne ryglowanie zamków drzwi po ruszeniu, automatyczne światła itp). Myślę, że rezygnacja z samoczynnego działania może wymagać podłączenia do kompa a ASO...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Dzieki bardzo za pomoc napewno juz nie bedzie zadnej zagadki z tym przyciskiem :>

POzdrawiam

Bmw e39 530d 215KM i 490nM

0-509-212-167