Skocz do zawartości

Wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co ile km wymienia się rozrząd w E39 520 i jaki orientacyjny koszt?
Opublikowano
Generalnie się nie wymienia, bo tam nie ma paska tylko łańcuch. Ale jak dobijesz do 300 tys. km, to profilaktycznie można by go zmienić.
Opublikowano
zgadzam się z kolegą ze profilaktycznie można przy 300tys. a tak wlasciwie to mozesz poczekac az go uslyszysz
Opublikowano

Można sprawdzić flakowatość łańcucha....ale nie sprawdzisz lancucha od pompy :( z wlasnego doswiadczenia wiem ze nikt tego drugiego nie wymienia,....>A jak ten malutki sie zerwie....to pol biedy jak zniknie smarowanie.....MI np sie wkrecil w rozrzad i upier*** wszystko co moglo :)......Oczywiscie mowie o m10b18:)

Jak ktos ma wprawna reke to od gory bez zbednego rozbierania sprawdzi srubokretem lancuch....wystarczy podwazysz srubokretem i zobaczyc czy jest bduzo luzu...i czy na boki na ogniwkach sie slizga :)....Zazwyczaj zaczyna halasowac :).....ale strzezonego Pan Bog strzeze :).....i pamietajta o lancuszku na pompe.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
  • Autor

dzięki za odpowiedź auto ma 195.000km to moge jeszcze pojeździć o ile licznik niebył cofany bo auto ma 10lat

p.s mówimy o silniku 2.0benzyna 520? bo wcześniej prze pomyłke w opisie miałem 525d :shock:

Opublikowano
przedewszystkim łańcuch ma hydrauliczny napinacz i właściwy naciąg ma po zapaleniu silnika