Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zrobiłem reseta kompa dokładnie z opisem, wcześniej wyjąłem wtryski, zalałem je płynem do czyszczenia, umyłem silniczek krokowy, zajrzałem w przepływomierz, widać, że ktoś do niego wcześniej zaglądał, bo dekel był przykręcony na śrubki i uszczelniony czerwonym silikonem. Klapka widać, ze rusza się ale tak jakby lekko obcierała o dno, bo widac rysy na nim. Czy ona musi idealnie lekko chodzić? Na obrotach jałowych potrafi dalej falować czy to na gazie, czy na benzynie, ale czasami jest dobrze. Co moge jeszcze z tym zrobić? z góry dzieki za pomoc.

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
Zrobiłem reseta kompa dokładnie z opisem, wcześniej wyjąłem wtryski, zalałem je płynem do czyszczenia, umyłem silniczek krokowy, zajrzałem w przepływomierz, widać, że ktoś do niego wcześniej zaglądał, bo dekel był przykręcony na śrubki i uszczelniony czerwonym silikonem. Klapka widać, ze rusza się ale tak jakby lekko obcierała o dno, bo widac rysy na nim. Czy ona musi idealnie lekko chodzić? Na obrotach jałowych potrafi dalej falować czy to na gazie, czy na benzynie, ale czasami jest dobrze. Co moge jeszcze z tym zrobić? z góry dzieki za pomoc.

Z Twojego opisu wymika, że przepływomierz kwalifikuje się do wymiany. Jeżeli jest na śrubki i silikon, a klapka się przycina to dostał już niejeden strzał co na 90% spowodowało uszkodzenie czujnika temperatury powietrza znajdującego się w przepływce. Taki przepływomierz powoduje spore przekłamania.

Jeżeli masz zamiar dalej jeździć na tej instalacji to nie zmnieniaj go, bo nie warto. Następny też zginie od gazu. Wyjdzie prawie na to samo jeśli wyjmiesz go całkowicie pod wrunkiem, że masz motronic'a 1.3.

Ja proponuję Ci doprowadzić silnik do ładu i zainstalować dobry gazik lub jeździć na benzynie, bo w obecnej sytuacji zakatujesz wóz i siebie. Przez drętwą instalację znienawidzisz BMW.

peace & love
Opublikowano
No bo ze spalaniem nie jest źle pali mi raczej standardowo z tego co tu piszą ludzie 20 po miescie... A jakby jeszcze raz rozebrał ten przepływomierz i coś podreanimowałtą klapke bo może Ona sieczsami zacina dlatego na jałowym falująmi te obroty...Na benzynie mocniej falująniżna gazie ,na gazie jak juz ten efekt występuje to w mniejszym stopniu ale czasami po nocy np. dziśnic nie falowało...Kiedys znowu miałem to sporadycznie,poźniej był spokój....

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

Opublikowano
Miałem dokładnie te same objawy co u ciebie wymieniłem przepływke i nadal było tak samo kupiłem płyn do czyszczenia wtrysków dolałem do benzyny i prubowałem jechac na benzynie było trudno strasznie szarpało ale po ok godzinej walce udało się działa na benzynie ale martwi mnie tylko że na wolnych obrotach spada do 500 obr/min sam niewiem dlaczego ale poza tym wszystko ok
Opublikowano
... A jakby jeszcze raz rozebrał ten przepływomierz i coś podreanimowałtą klapke....

A jak masz zamiar "podreanimować" termistor czyli czujnik temp. zasysanego powietrza?

peace & love
Opublikowano

Witam to znowu ja SmileSmile. Dzis rozebrałem przepływomierz na kawałki Smile czyli górę i dół w którym jest ten czujnik itd.... Klapka była cała....Tylko nie chodziła luźno idealnia bo obcierała dołem troche i bokiem...Podszlifowałem ja chodzi idealnie sama wraca bez żadnych problemów. Dół wyczyściłem bo styki były jakieś brudne ijakby w smarze trochę...Złożyłem odpaliłem i chodzi tzn nie faluje na obrotach ani na paliwie ani na gazie pochodził tak sobie jakiś czas i jest wszystko o.k chyba bo zobaczę dopiero w praktyce ale wydaje mi sie że jest o.k. Tylko wydaje mi sieże ma za małe obroty bo gdzieś tu wczoraj czytałem że powinno byc 900 a ja mam 600. Moje pytanko jak je podwyższyc. Dzięki

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.