Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem ze temat "Jak podlaczyc wzmacniacz pod radio" juz sie przewijał przez forum, ale za kazdym razem ktoś odbiegał od tematu i nie wszystko jeszcze wiem. :worried:

Wyczytałem ze wzmacniacz mozna podłączyć na 2 sposoby:

1-kosztem jednego glosnika (sygnał zwolnionymi przewpdami poprowadzic do wzmachola)

2- zastosowac jakąś przejsciowke.

Moze i są jeszcze inne metody. Jesli tak to napiszcie jakie. Natomiast jesli chodzi o te powyzsze metody to wolałbym użyć nieznanej mi jeszcze przejsciówki.

Mam radio kasetowe wersji buisnes.

Czy ową przejściówke moge w nim zastosowac? Jak ona wyglada? Czy moglby ktos dac linka np do aukcji allegro z tym przedmiotem?

Bede wdzieczny za pomoc w TEJ kwestii :)

pozdrawiam

Opublikowano
przejściówke?? a do czego niby ma byc ta przejsciówka :?: i dlaczego niechcesz podłaczyc pod sygnał z głosnika np. jesli nie masz odpowiednich wyjśc w radiu pod wzmacniacz ,wydaje mi sie osobiście ze to najlepsze rozwiązanie
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

hasło "przejsciowka" rzucił ktos na innym poście, temat sie urwał i nikt do tego nie wracał. Chciałbym rozwinąć tą myśl bo jesli jest opcja z przejsciówką to zawsze moge zaoszczedzic jeden glośnik

(odrzucając metode nr 1) . Wiem ze moge go podpiąć pod drugi glosnik ale wiadomo ze juz słabiej bedzie grać, a jak wiadomo w E39 i tak już naglosnienie jest słabe.

Jesli macie jakies inne pomysły na podłączenie wzmacniacza to piszcie, bo narazie pozostaje opcja nr 1

pozdrawiam

Opublikowano
dodam tylko ze sam zastanawiam sie do czego podlaczyc ową przejsciowke, bo u mnie za radiem nie ma innych wejsc oprocz tych na glosniki :mad2:
Opublikowano

przejscowka tez mi nic nie mowi nie slyszalem o czym takim,jesli nie masz wyjscia to watpie o ile pamietam to wzmacniacz z radiem lacza cincze i dodatkowy kabel sterowanie w radiu przewaznie bialo niebieski kabelek,

we wzmacniaczu podlacza sie go miedzy + a -

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
daj radio do jakiegos dobrego elektronika to wyprowadzi Ci wyjscie sygnalowe na wzmacniacz z seryjnego radia...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
bedzie roznica w dzwieku jesli podlacze sie pod glosniki bezposrednio lub za pomoca tego adaptera (lub jak kto woli-konwentera sygnału)?
Opublikowano

Mam pytanko,

Jeżeli podłączymy wzmacniacz po przez konwerter z wysokich na rca to trzeba będzie podłączyć jeszcze dodatkowo kabelelek do sterowania wzmacniaczem (ten niebieski)?

Jak podłączałem wzmacniacz do radia Pioneer po przez rca trzeba było podłączyć jeszcze sterowanie wzmacniaczem, żeby włączał się i wyłączał.

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Mam pytanko,

Jeżeli podłączymy wzmacniacz po przez konwerter z wysokich na rca to trzeba będzie podłączyć jeszcze dodatkowo kabelelek do sterowania wzmacniaczem (ten niebieski)?

Jak podłączałem wzmacniacz do radia Pioneer po przez rca trzeba było podłączyć jeszcze sterowanie wzmacniaczem, żeby włączał się i wyłączał.

Tak - wzbudzenie wzmacniacza to prądzik 12V - nie koniecznie musi być z radia (np. jak radio nie ma).

Opublikowano

Dzięki,

A Z kąd braliście w e38/e39 z navi/tv 4:3??

jakieś propozycje, podpowiedzi?

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano