Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doszły mnie słuchy iż jak 2,4td i 2,5tds popuści sie te cztery śruby z góry o pół obrotu na pompie i lekko pchnie sie pompe w strone kierowcy to autko ma większą moc czy to prawda bo nie wiem czy sie bawić z tym i czy to grozi jakimiś złymi konsekwencjami prócz wiekszego spalania dodam tylko ze mój silniczek to 2,4td z przebiegiem 290tyś. służy mi wzorowo i niechciałbym czegoś rozwalić aczkolwiek mile widziana by była wieksza moc :lol:

pozdrawiam

Opublikowano
szczerze to takie "tuningi" za zdrowe napewno nie będą
Opublikowano
Doszły mnie słuchy iż jak 2,4td i 2,5tds popuści sie te cztery śruby z góry o pół obrotu na pompie i lekko pchnie sie pompe w strone kierowcy to autko ma większą moc czy to prawda bo nie wiem czy sie bawić z tym i czy to grozi jakimiś złymi konsekwencjami prócz wiekszego spalania dodam tylko ze mój silniczek to 2,4td z przebiegiem 290tyś. służy mi wzorowo i niechciałbym czegoś rozwalić aczkolwiek mile widziana by była wieksza moc :lol:

pozdrawiam

To co napisales to prawda! Zwiekszasz mu dawke, zwiekszasz obroty!, zwiekszasz spalanie, zwiekszasz zrywnosc...

Moja rada: ... nie kombinuj!!!!

Chcesz mocy? Kup auto z mocniejszym silnikiem!

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
moim zdaniem jak wszytko Ci dobrze chodzi to lepej nie kombinuj bo moze sie to źle skończyc :? jak chcesz wiecej mocy to moze czas zmienic samochód na jakąs mocną benzyne.jak zrobisz cos nie tak z tym o czym mowisz potem bedziesz sobie pluł w gardło-po co ja to robiłem.z 524td moim zdaniem i tak za duzo mocy nie wyciśniesz.to nie jest samochod na wyscigi chodź nie powiem bo jak masz zdrowy egzemplarz to jeździ sie tym całkiem fajnie :) pozdrawiam Łukasz

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Poza zwiekszonymi obrotami biegu jalowego ,minimalnie lepsza dynamika i klembami czarnego dymu nic nie osiadniesz(sprawdzone).No i jezeli masz zuzyta pompe wtryskowa i musisz dlugo krecic na cieplym silniku to ten zabieg troche pomaga.Ale ogolnie + nie adekwatne do -.

Pozdrwiam

Opublikowano
Witam! Może to i prawda ale jak miałem przestawioną pompę troszkę w stronę silnika, dawka większa tak, więc paliła 16/100km ale miała problemy z dawką startową więc słabo paliła, a kopa to to nie miało wogule,,, To trza ustawiać na kompie, więc radzę jak chcesz tuning to wstaw chip ewentualnie podjedź na KTS niech Ci zwiększą dawki i może będzie zrywniejsza,,, Biernus ma rację, wyskrob trochę grosza i kup sobie drugie e34 540i i będzie komplecik. Pozdrawiam
Teraz to ja mam radość z jazdy :)