Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z układem chłodzenia. Wczoraj wymieniłem płyn chłodniczy, a w zasadzie tak mi się wydaje, bo jak zalewalem nowy to weszło go jakoś mało tzn ok 3 litrów, a dzisiaj podczas jazdy silnik mi się grzał. :mad2: Przy odkręcaniu korka zbiorniczka wyrónawczego z układu chłodzenia dobiegają dziwne dźwięki, tak jakby układ był zapowietrzony. Czy w tym układzie jest jakiś korek odpowietrzający, jeśli tak to gdzie on się znajduje??

Opublikowano
Witam,

Mam problem z układem chłodzenia. Wczoraj wymieniłem płyn chłodniczy, a w zasadzie tak mi się wydaje, bo jak zalewalem nowy to weszło go jakoś mało tzn ok 3 litrów, a dzisiaj podczas jazdy silnik mi się grzał. :mad2: Przy odkręcaniu korka zbiorniczka wyrónawczego z układu chłodzenia dobiegają dziwne dźwięki, tak jakby układ był zapowietrzony. Czy w tym układzie jest jakiś korek odpowietrzający, jeśli tak to gdzie on się znajduje??

A jaki masz silnik ? Jak M20 to na obudowie termostatu jest śrubka którą się wykręca żeby powietrze mogło wylecieć, pojemnośc układu to jakieś 10 litrów czyli z 8 powinno wejść jeżeli spuszczałeś płyn z bloku i chłodnicy.

Opublikowano

czlowieku, o tym bylo juz tyle!!!! uzyj :search:

jak masz M20B20 to wchodzi 10,5 litra to ja niewiem ja Ty plyn zmieniales, chyba tylko z chlodnicy spusciles :mrgreen:

musisz jeszcze z bloku spuscic, z wezy, z nagrzewnicy, troche tego jest, e 34 to nie cinquecento

korkow odpowietrzajacych jest dwa: jeden w chlodnicy, drugi na obudowie termostatu, o odpowietrzaniu tez jest mnostwo na forum

jak bedziesz mial nadal problemy to napisz na priwa, moze cos pomoge, przerabialem to juz w swojej Buni a pozatym widze ze jestesmy z jednego miasta ;)

pozdto

Opublikowano
Dzięki za pomoc, jutro się za to biorę... Jestem bardzo świeżym użytkownikiem BMW, to mój pierwszy egzemplarz i jeżdżę nim dopiero miesiąc więc pewnie będę miał jeszcze sporo pytań :D