Skocz do zawartości

ciągle aktywny wskaźnik poziomu paliwa !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czym moze byc spowodowane ciągłe działanie wskaźnika poziomu paliwa nawet przy wyciagnięciu kluczyka ze stacyjki? Urządzenie ze specjalna "płytką", która była pęknięta, znajdujące się na pompie elektrycznej zanurzonej w baku było wymienione i na nowo lutowane (kable podłączone w prawidłowej kolejności) ponieważ wcześniej takowa "płytka" była pęknięta i wskaźnik poziomu paliwa nie działał. Czy tu jest jakaś awaria w obwodzie, czy to może byc niebezpieczne, wiadomo - w paliwku to jest itp. :) ?

proszę o pomoc,

z góry dzięki,

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
Z tego co widze to z BMW zrobiłes Forda bo tak jest w fordzie. Ale co do problemu mozliwe ze ten kto lutował zamiast wlutować przwód z prądem po stacyjce dał przewód który daje ciagle napiecie na obwód wskaźnika.
Opublikowano

a mi się bardzo podoba tak jak jest w Fordach niezły patent :lol:.

Sprawdz ile pobiera prądu takie coś i ewentłalnie zostaw tak jak jest będziesz miał BMW ala Henry :D

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Miałem trochę inny problem ze wskazaniami poziomu paliwa a mianowicie byla uszkodzona /miała przerwę/opisana przez ciebie płytka, która jest ceramiczną płytką oporową po której przesuwa się styk połączony z ramieniem pływaka. Na wskażniku poziomu paliwa wskazania były zerowe zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Wymieniłem na używaną ale sprawną i wszystko wróciło dop normy. Ponadto wiedzieć powinieneś, że jest jeszcze jeden pływak z czujnikiem w zbiorniku po drugiej stronie tylnej kanapy być może został on równierz uszkodzony. Nie mniej jednak należało by się zastanowic nad przyczyną uszkodzenia a zwłaszcza uszkodzenia elektrycznego.