Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem użytkownikiem e46 320d 150ps. przy obecnych temperaturach kiedy rano odpalam auto po przekręceniu kluczyka słychać sygnał dźwiękowy komputer sam przełącza się na temperaturę powietrza i samoczynnie włącza się ogrzewanie tylnej szyby. Czy to normalne zachowanie? Nie mam instrukcji obsługi, a to moja pierwsza zima. Jeszcze jedno czy ktoś wie jak pozbyć się skrzypienia tylnej półki. Pozdrawiam.
Opublikowano

Nie wiem jak w E46 ale w E36 gdy temp na zewnątrz spadnie poniżej 3 stopni to po przekręceniu stacyjki słychać sygnał alarmowy.

A co do włączania się ogrzew tylnej szyby to bardzo mozliwe. W Polonezie też się to włączało samoistnie gdy temp na zewnątrz niska.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

tak jak pisał kolega wr75010

kong ktory slyszysz to sygnał ze twojemu skarbenikowi jest zimno

:twisted:

Opublikowano

To normalne zachowanie, jeżeli temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 3 st. to rozlega się sygnał dźwiękowy i faktycznie włącza się ogrzewanie tylnej szyby. W czasie jazdy gdy nagle spadnie temperatura też będzie dźwięk i sygnalizacja migającej temperatury.

Proponuję zakup instrukcji, wtedy wiele spraw będzie jasnych...

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
To normalne zachowanie, jeżeli temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 3 st. to rozlega się sygnał dźwiękowy i faktycznie włącza się ogrzewanie tylnej szyby. W czasie jazdy gdy nagle spadnie temperatura też będzie dźwięk i sygnalizacja migającej temperatury.

Proponuję zakup instrukcji, wtedy wiele spraw będzie jasnych...

Dokładnie tak jest :)

http://www.allegro.pl/item262584026_instrukcja_obslugi_polska_bmw_e46_e_46_nowa_oryg_.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to chyba zalezż od roku produkcji, ja też mam 99 ale 320i i poniżej +3 stopni tez się nie załącza. W niemieckiej instrukcji nie ma nic na ten temat. W ściągniętej, od nowszego rocznika jest napisane, że poniżej +4 stopni włącza się na 5 minut.
Krzysztof
Opublikowano
Serdeczne dzięki za zainteresowanie tematem i podane linki. Korzystając z okazji chciałbym spytać czy spotkaliście się z trzaskami dochodzącymi z tylnej części nadwozia szczególnie w upalne dni. Mam wrażenie, że dochodzą z tylnej półki (jest to sedan). Może ktoś wie jak to zlikwidować? Nie musze pisać jak bardzo jest to denerwujące.
Opublikowano
u mnie takiego czegos nie ma ale sprawdz maskownice glosnikow bo moze zatrzaski ktos urwal, albo masz fotele nie zatrzasniete na zamki, cos dokladniej opisz. :wink:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
Mam wrażenie, że odgłosy pochodzą z plastikowej kratki, tej przy tylnej szybie. Jest to słyszalne wyraźne skrzypienie w czasie jazdy tylko w upalne dni. Pozdrawiam.