Skocz do zawartości

Oswietlenie Bagaznika - Zarowka dobra, a nie dziala ?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio kupilem sedana 316. Juz nie dzialalo swiatlo w bagazniku.

Sprawdzilem Zarowke - dobra

Sprawdzilem styki przy zarowce - dobre

Rozkrecilem obie czesci zamka (Slyszalem ze w zamku jest zintegrowany wlacznik tejze lampki, i moze on byl zabrudzony i nie dziala jak nalezy) - bez efektu, bo zadnego zintegrowanego wlacznika tam nie znalazlem.

Szukalem wszedzie tego wlacznika, i nie moglem znalezc.

Pomocy:

Kilka pytan:

1. Jakie sa mozliwosci - jak powinno sie wlaczac swiatlo w bagazniku (Sedan 316i 1993 M43)

2. Co tera proponujecie sprawdzic?

Moze to jakas blachostka, ale ja jestem pocztkujacy - to moje pierwsze BMW - prosze o wyrozumialosc.

Pozdrawiam

Hirek

P.S.

W innym poscie opisuje awarie swiatla wstecznego z ktorym tez mam problemy. moze to ma jakis zwiazek.

Opublikowano

Na klapie z lewej strony od zamka powinien być ten przycisk do tej lampki (przynajmniej u mnie tak jest). Sprawdź go. Najczęściej również w sedanach przerywają sie kable które idą do klapy. Sprawdź miejsce w którym się wiązka załamuje.

Ostatnio brat kupił Bmke i też nie działała ta lampka i centralny nie zamykał klapy. I okazało się że właśnie te kable się przerwały.

Opublikowano

...

Wlasnie szukalem tego wlacznika, i nie ma go. Na plastikach nie ma po nim sladow. Moze go nie bylo :/. Co jest grane!!!!:]

Tak sie zastanawiam jak on wyjechal z fabryki (gdzies musieli zamontowa wlacznik)...

Macie jakies pomysly?

PZDR

HIREK

Opublikowano

Sorry

Rozpedzilem sie

Bylem przed chwila sprawdzic, faktycznie jest dziura po przycisku.

Poszukalem wiec jakichs kabli, ktore mogly byc poprowadzone do tego przycisku, ale znalazlem tylko jeden (nie wiecie ile kabli doprowadzano do tego przycisku? Czy czasem nie byl to jeden kabel ktory mial sie laczyc z masa? Bo jak probuje w ten sposob - ten kabel ktory znalazlem luzny do masy, to zadnego efektu:/)

PZDR

HIREk

• 2 tygodnie później...