Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie jestem szcześliwym posiadaczem bmw ;P mam założona instalacje gazowa i wczoraj po odpaleniu juz jak ciepły był silnik przygazowałem zeby zmienic na gaz cos strzelilo i zgasł myslalem ze to klapka anty wybuchowa ale guma była na swoim miejscu,postawilem na przepływomierz ale jak zaczelem grzebac zobaczylem ze spadł wąż z silnika krokowego ??? jaka mogła by byc przyczyna wie ktos moze cos o takich przypadkach ?? moze cos jest nie tak ?? prosze o kontakt jakby ktos wiedział o co kaman ;]
Opublikowano
Dzieki za informacje ale jeszcze jedno czy to moze spowodowac jakies inne wieksze zniszczenia ?? czy poprostu może tak strzelac ?? bo chyba powinna spasc gumka z zabezpieczenia ?? a nie waz z silnika krokowego czy jak to tłumaczyc prosił bym o wiecej informacji jezeli by było mozna pozdrawiam
Opublikowano

Cześć

Ciesz się że zrzuciło przewód powietrzny z regulatora obrotów a nie rozsadziło przepływomierza co dosyć często się zdarza,wtedy czeka Cię więcej pracy niż przy założeniu przewodu to wersja optymistyczna,pesymistyczna to zakup przepływki coś około 200zł używka.

Opublikowano
Klapka antywybuchowa zadziałała poprawnie bo osłoniła przepływomierz zrzuciło Ci przewód bo tam było najsłabsze połączenie przyjrzyj się opasce gumowej zamontowanej przy antywybuchu widocznie jest dosyć ścisła bo to ją powinno w pierwszej kolejności zrzucić.