Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jestem nowym klubowiczem.Mam problem z czujnikami parkowania bo nie dzialaja.Pojawia sie tylko dlugi pisk przy wlaczaniu wstecznego i nic sie nie dzieje,Nie dziala tez spryskiwacz xenonow.Bezpieczniki sa dobre
Radek
Opublikowano
jeśli chodzi o spryskiwacze to czy silnik(pompka) jest okey?? sprawdz to poniewaz jest to najczestsza przyczyna niedziałania tego elementu
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
Witam.Jestem nowym klubowiczem.Mam problem z czujnikami parkowania bo nie dzialaja.Pojawia sie tylko dlugi pisk przy wlaczaniu wstecznego i nic sie nie dzieje,Nie dziala tez spryskiwacz xenonow.Bezpieczniki sa dobre

masz prawdopodobnie walniety czujnik lub zabrudzone wtyczki przy czujnikach...

Opublikowano
zmierz i sprawdź wszystkie czujniki sygnał przednich a tylnych jest inny wiec cztery będziesz mógł wykluczyć pod warunkiem ze wiesz które
Opublikowano

Witam.

Mam ten sam problem z czujnikami parkowania, ale tylko gdy włączę światła pozycyjne bądź mijania. Gdy są wyłączone wszystko jest ok. Co to może być? Czy ktoś z Was miał kiedyś taki problem? Dodam, że sprawdzałem już wszystkie czujniki na takiej zasadzie, że włączyłem parktronic i przykładałem ucho do każdego z nich. Sprawny czujnik powinien cicho 'tykać'. Jeden miałem zepsuty, wymieniłem na nowy i teraz przy wyłączonych światłach wszystko jest w porządku, jednak nie wiem co jest przyczyną zawieszania się parktronic'a przy włączeniu świateł.. Pomocy.

Opublikowano
Witam.

Mam ten sam problem z czujnikami parkowania, ale tylko gdy włączę światła pozycyjne bądź mijania. Gdy są wyłączone wszystko jest ok. Co to może być? Czy ktoś z Was miał kiedyś taki problem? Dodam, że sprawdzałem już wszystkie czujniki na takiej zasadzie, że włączyłem parktronic i przykładałem ucho do każdego z nich. Sprawny czujnik powinien cicho 'tykać'. Jeden miałem zepsuty, wymieniłem na nowy i teraz przy wyłączonych światłach wszystko jest w porządku, jednak nie wiem co jest przyczyną zawieszania się parktronic'a przy włączeniu świateł.. Pomocy.

musisz mieć gdzieś jakieś zwarcie

Opublikowano
Dziekuje za podpowiedzi.Ale jesli wlacze wsteczny pojawi sie dlugi sygnal lampka miga przerywanie to sprawdzajac kazdy czujnik nic nie slychac ani lampa nie zmienia czestotliwosci migania.
Radek
Opublikowano

zastanawiam sie gdzie moze byc centralka do czujnikow parkowania bo moze tam jest problem, nie dziala rowniez czujnik deszczu ale moze go nie posiadam.Jak kupowalem to zapomnialem tego sprawdzic.

Jeszcze jedno, kiedy powinny wlaczyc spryskiwacze przednich reflektorow:Jak wlacze normalne spryskiwanie szyby, czy jak wlacze intensywne mycie na przelaczniku do wcieraczek?

Pozdrawiam

Radek
Opublikowano

jezeli wlaczone sa swiatla samochodu to reflektory sa zmywane przy kazdym co piatym wlaczeniu spryskiwaczy albo automatycznego intensywnego zmywania.

czujnik deszczu - popatrz na szybe od zewnatrz, jesli nad samym lusterkiem wstecznym jest takie ciemne pole na szybie w ksztalcie kwadratu czy rombu to masz czujnik deszczu. na srodku tego rombu jest zamocowana fotokomorka - taki fioletowy paseczek ladny, widac golym okiem patrzac z zewnatrz na szybe :)

jesli nie ma czujnika deszczu to szyba jest jednolita szklista na calej powierzchni, nie ma tego czarnego rombu w okolicy lusterka wstecznego

migajaca lampka na guziku PDC i dluzszy ciagly sygnal oznaczaja wlasnie uszkodzenie systemu, przy czym nie jest to uszkodzenie jakiegos jednego konkretnego czujnika ale cos innego bo nie dziala caly system PDC. nie wiem gdzie jest centralka.

Opublikowano

Dzieki bardzo BARU,bardzo mi pomogles bo zaczalem juz szukac tego czujnika na kratkach na masce.Mam ten czujnik na szybie, ale jednak cos jest nie tak skoro nie dziala.Jesli chodzi o spryskiwcze lamp to jestem ciekaw z ktorego zbiorniczka jest zasilenie plynu na lampy bo jesli chodzi o ten maly zbiorniczek to nic z niego nie ubywa wiec moze nie dziala pompka.

Pozdrawiam

Radek
Opublikowano

jak dla mnie to do reflektorów ciagnie ze zbioprniczka duzego, tego bliżej szyby.

i to chyab na pewno, bo długo nie uzywałem intensywnego spryskiwania, a zwykłe wycieraczki owszem tak,

i ubywałeo mi, a jakże z dużego, a koncentrat był nieruszony.

a co do czestotliwości, to tak,

co piate wycieraczki uruchamiają sprysk reflektorów,

pozdr,

ps mam tez problem z czujnikami parkowania,piszczy ciągle,

ale raz piszczy a raz nie...

może to brud?

e 38 jest najlepsze... po prostu
Opublikowano
tez mam ten problem ze mi nieubywa plynu z intensywnego mycia, mam wrazane ze silniczek stoi, pozatym przy intensywnym pobiera chyba z 2 zbiorniczkow
www.auto-optima.pl
Opublikowano
jezeli co piaty raz uzywaz intensuwnego mycia powinny sie wlaczyc spryskiwacze swiatel a plyn do owych spryskiwaczy jest pobierany z dwoch zbirniczkow jednoczesnie. bynajnmniej ja tak mam. pozdr
BMW BardzoMysleWybornie