Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Stoję przed wyborem mojego pierwszego auta ja oczywiście chcę Bmw e36 320 jednak Ci którzy mnie finansują znaczy rodzice :mrgreen: powtarzają BMW to ciągłe wydatki co wymiana oleju czy jakaś błachostka to 2-3 tysiące złotych. Lepiej kup Focusa albo Megane . :( Powiedźcie szczerze czy to prawda że BMW to ciągłe wydatki ? Czy koszty utrzymanie rzeczywiście są kosmiczne ? Wiem tylko że spalanie nie jest takie ogromne i to można przeboleć ! POMÓŻCIE !
Opublikowano

Poczytaj forum, pospisuj na kartce przykladowe ceny czesci, pokaz im.

Pokaż to, ze dostepnosc czesci na Allegro.pl jest wieksza niz do Meganki, a ceny podobne, czasem mniejsze, czasem wieksze, wiadomo ze beda jakies wachania.

Mozesz tez sciagnac ksiazke "Sam naprawiam" i pokazac, ze takie E36 wcale nie jest skomplikowane, a lwią czesc napraw wykonasz we wlasnym zakresie.

Opublikowano
Zalezy ile Ci sponsorzy chca ci na to dac................im wiecej tyl lepiej-łatwiej znalesc odpowiadajacy ci stan techniczny samochodu-a co za tym idzie w gre beda wchodzic wylacznie koszty eksploatacyjne...........bo BMW sie nie psuje tylko ma kaprysy, ale-zawsze jest to ale- pewne kaprysy i typowe przypadlosci BMW doprowadzaja do furii ich wlascicieli.
Opublikowano
Powiedźcie szczerze czy to prawda że BMW to ciągłe wydatki ? Czy koszty utrzymanie rzeczywiście są kosmiczne ? Wiem tylko że spalanie nie jest takie ogromne

Myślę że to zależy na jaki egzemplarz trafisz. Ja przez dwa lata w moje BMW włożyłem bardzo mało kasy. Ale z kolei kumpel przez pół roku wsadził parę tysiaków. Ceny części wcale nie są droższe niż do innych zachodnich modeli. A jeśli idzie o spalanie...Tu musisz się liczyć że BMW spali trochę więcej niż ta sama pojemnosć w innym samochodzie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Dziękuje za wszystkie opinie :) Temat z zakupem narazie odłożony na wakacjach może się pojedzie do Anglii albo gdzieś będę miał trochę swojej kaski to od razu moje zdanie w tej sprawie będzie ważniejsze i Bemka stanie pod domem :D Dziękuje i pozdrawiam Łukasz