Skocz do zawartości

320d Cos puka przy ruszaniu 320d Pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystich jestem nowy na tym forum, wiec chciałbym wszystkich przywitać i pozdrowić.

Od niedawna zauważyłem ze cos przy ruszaniu tak jak by puka delikatnie, jak sie rusza trwa to moze przez 2 sekundy ale slychac to tylko w momęcie puszczania sprzęgła. Nie wiem co to moze być. Moze ktos kiedys z spotkal się z czym stakim w e46 320d Prosze o jakies sugestje co to moze byc??

Opublikowano

Przy E46 nie słyszałem ale przy E36 taki objaw może być gdy mechanizm wysprzęglający wyrobi ,,słoneczko,, na obudowie sprzęgła.

Łożysko wyciskowe po pewnym czasie (bardzo długim przy dobrych materiałach) zaczyna wyrabiać sprężyny odpowiedzialne za odłączanie sprzęgła.

Nie wiem co jest u ciebie - ale warto sprawdzić i to (przy okazji).

Opublikowano
Mozesz okreslic troszke bardziej dokladnie jakiego rodzaju sa to stuki.Chodzi o dzwiek,metaliczny,czy jakis inny.
Opublikowano
ja mam to samo ale tylko jak na 1 dam do spodu i juz wciskam sprzeglo zeby wzucic 2 to slysze ale nie za kazdym razem jak co huknie ale mi sie wydaje ze to dzies w okolicach tylnego mostu. Moze jakies gumy, w tym tygodniu wymieniam sprzeglo to jak wymienie napisze czy cos pomoglo :8)

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
Witam wszystich jestem nowy na tym forum, wiec chciałbym wszystkich przywitać i pozdrowić.

Od niedawna zauważyłem ze cos przy ruszaniu tak jak by puka delikatnie, jak sie rusza trwa to moze przez 2 sekundy ale slychac to tylko w momęcie puszczania sprzęgła. Nie wiem co to moze być. Moze ktos kiedys z spotkal się z czym stakim w e46 320d Prosze o jakies sugestje co to moze byc??

panowie to na 99% dyfer ma luz. Może jeszcze byc przegub elastyczny na wale. Ale według mnie dyfer.

pozdr

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano
JA juz mialem wymieniane te krzyzaki i jakies tam jeszcz pieroly przy wale rok temu. TEraz tez myslem ze to samo sie rozwalilo, ale jakos ostatio juz tego pukania nie ma. Zauwazylem ze jak troche moja beja dosnie po piźd..e to pozniej przez jakis czas pojawia sie to pukanie i szarpanie ale po czasie przestaje. Pozdro