Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie. Po stronie pasażera w mojej BMW pojawiła się paskudna dziura. Tak jakby wsiadający pasażer całym swym ciężarem ciała stawał w tym miejscu podczas wsiadania.

Foto:

http://images31.fotosik.pl/31/0f942d6f5eed61dbm.jpg

Brzydko mówiąc można tam włożyć całego palca :lol: Czuć jedynie taką gąbkę.

Czy można coś z tym zrobić aby nie było tej dziury :?: Ma ktoś jakieś pomysły :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
kawalek blachy,spawarka potem ladnie zaszlifowac zaciagnac konserwacja i po klopocie :) jedyne dobre wyjscie jak robisz to dla siebie,wiem bo sprawdzilem w innych autach,na szczescie w moje bambejce dziur nie ma :P
Opublikowano
kawalek blachy,spawarka potem ladnie zaszlifowac zaciagnac konserwacja i po klopocie :) jedyne dobre wyjscie jak robisz to dla siebie,wiem bo sprawdzilem w innych autach,na szczescie w moje bambejce dziur nie ma :P

Koledze raczej chodzilo o to,ze zrobila mu sie dziura w wykladzinie :) ,a nie w podlodze. Odnosnie tej dziury.....mam taka sama w swoim aucie (moja Kochana 2 polowa zrobila ja swoimi szpileczkami)i to dokladnie w tym samym miejscu.Kleilem juz roznymi klejami ale to nic nie pomaga.Dziura sie jedynie powiekszyla.Myslalem o przyklejeniu kawalka wykladziny w takim samym kolorze na to miejsce,ale obawiam sie ze to bedzie fatalnie wygladalo.Jezeli ktos ma jakis sposob na poradzenie sobie z tym problemem,to rowniez chetnie skorzystam.

Opublikowano
Ale ta dziura to chyba tylko w wykładzinie podłogowej co?

Tak to tylko w wykładzinie :D nie widać przez nią asfaltu :lol:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
bo u mnie jak latac to latac :lol: a to tylko takie glupstwo,ja bym radzil kupic ladne dywaniki polozyc i dziurze zapomniec :)

Tak wlasnie zrobilem,ale to jednak nie jest rozwiazanie problemu, poniewaz wykladzina po prostu pruje sie od nacisku nog(dziura jest w takim miejscu ze nie da sie tego uniknac,a opie...... kazdego zeby uwazal tez mija sie z celem :D ).Najlepiej bylo by to zakleic..ale jakim klejem?

Opublikowano
Tak CHRISU ma rację. Dywaniki nie załatwią sprawy. Naprawdę głupi jestem co z tą dziurą zrobić :(

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Od spodu powiadasz.....ale pod spodem jest gruba warstwa gabki wygluszajacej.Podklejenie na gabke nic nie da.Wyciecie gabki,podklejenie wykladziny i sklejenie gabki?Trzeba by bylo "rozbebeszyc" troche auto zeby wyciagnac wykladzine w celu takiego podklejenia.Wydaje mi sie ze w gre wchodzi tylko zaklejenie czyms tej dziury...ewentualnie wymiana wykladziny na "nowa" :)
Opublikowano

też miałem taką dziurkę, z tym że u mnie się by kilka paluszków zmieściło :lol: . Włożyłem pod nią taki twardszy kawałek wykładziny i przykleiłem go na budapren. Potem "na górze" zaszyłem nicią pod kolor tapicerki. I gitara jest :mrgreen:

tylko musiałem ze 2 dni wietrzyć autko bo waliło klejem na potęge :mrgreen:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Cerowanie artystyczne i po sprawie.

Swoją drogą myślałem, że szpilkami to robią dziury w szybach, ale w wykładzinie?

Opublikowano
takie wasze dziury to i tak nic z tym co ja mialem, kupilem sobie auto z ładnymi dywanikami, tydzien po kupnie chcialem je posprzątać wyciągam dywaniki patrze a tu dziursko dosłownie 10x10 cm wyrwany dywan razem z gąbką do gołej blachy, u pasażera miałem to samo, nie wiem jak ktoś mógł zrobić takie dziury
........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

Jakub co to jest to cerowanie artystyczne :?:

Saku dzięki ale kupiłem sobie już nowe dywaniki welurowe.

Bolo myślę że to jest dobre wyjście z sytuacji

Sebor jak poradziłeś sobie z tak wielką dziurą :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
przykryłem ładnymi dywanikami, za dużo roboty z tym żeby wypychać je gąbką i przyszywać na to kawałek wykładziny, kupilem dywaniki welurowe z gumą od spodu i nie bylo nic widać ani czuć :)
........srebrne beem wjeżdża na teren........