Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam E-46 z 2001 przed liftem 1,8 benzyna z navi 16:9 Daytona MS-5000 zamontowana w serwisie w niemczech . Moje pytanie dlaczego w czasie jazdy brak jest komunikatów głosowych o utrudnieniach drogowych oraz brak ikon o utrudnieniach. Szukałem na forum ale takiej informacji nie znalazłem.Jedni mówią że nie posiadam tunera do dynamicznej informacji drogowej.Czy to prawda ? jeżeli tak to co powinienem dokupić aby wszystko było ok,jaki symbol ma ten tuner lub numer katalogowy.

Czy ktoś naprawia czytniki nawigacji MK3 i jaki jest koszt ?Uszkodzenie polega na tym że czerwona dioda power miga i wyświetlacz jest czarny.

Pozdrawiam.

Opublikowano

O ile mi jest wiadomo, to w Polsce TMC nie dziala. Jezdze z wlaczonym i nic sie nie zdarzylo...

Na dobra sprawe, to nawet Traffic Information nie dziala. Kiedys na RMF FM dzialalo, ale chyba Rada Radiofonii itd.. zakazala nadawcom takich praktyk.

U Niemiaszkow oba systemy dzialaja.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
No to fakt TMC nie dział w Polsce i ogólnie traffic info też jakoś słabo :( no dobrze że rds wyświetla nazwy stacji to już luksus ;)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI