Skocz do zawartości

525 TDS 1992 uklad pliwowy, mam problem prosze o pomoc!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prosze o odpowiedz .po wymianie filtra paliwa zapalila sie kontrolka wtryskiwaczy. co mam zrobic zeby sie nie swiecila???????jaka jest przyczyna i jak ja usunac????? z gory dziekuje
Opublikowano

Witam

Czy na pewno tylko po wymianie filtra sie zapaliła ?

Pytam .. bo jeździłem TDSem z tego rocznika...i wiele sie wtedy nasłuchałem o tej kontrolce (o koszmarze pompy wtryskowej).....ale mi po raz pierwszy się zapaliła jak wymyli mi silnik...na szczeście szybko zgasła.....następny raz...musiałem wymienić głowiczkę w pompie wtryskowej.

Pytanie : czy po za tym że świeci się ta kontrolka...są jeszcze jakieś inne objawy....np. szarpanie silnika w czasie jazdy ?

Memento Mori :-)
Opublikowano
silnik nie byl myty!! szarpanie silnika wystepuje od dluzszego czasu (czyli przedzapaleniem sie kontrolki) w zakresie obrotow 1500-2000 w czasie jazdy na 4/5 biegu. ale co w zwiazku z tym??
Opublikowano

Jak padła mi głowiczka (o czy wcześniej nie wiedziałem).....to kontrolka zapalała się tylko przy wyższych obrotach ......czy może szybszej jeździe.....dałem głowiczkę do regeneracji....bo tak też można...ale mi się nie udało...i upiłem używaną....i było OK. Ale sprawdź jeszcze wtrysk 4ty ten z czujnikiem....bo on też odpowiada....'za tą kontrolkę wtrysków'. Też kiedyś go wymieniałem....tyle że objawy były inne. Auto nie chciało zapalić...na 'zaciąg' po 50 metrach. ale nie było problemu z 'szarpaniem'....'szarpanie'....to wg mnie problem z pompą....obym sie mylił.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dam ci radę wymień wtryskiwacz sterujący i po problemie ja tak miałem do wczoraj, też mi szarpał i świeciła się kontrolka i nie słuchaj podpowiedzie i głowiczce pompy wtryskowej bo ja rozebrałem na części pierwsze i czyściłem i tam naprawde nie ma się co zepsuć.
Opublikowano
Nie ma co się zepsuć........ w tej głowiczce przy używaniu 'złego' paliwa ...leci grafit. Po prostu nieczystości w paliwie wybija ją ten grafit....jak seria z CKM. Pozdrawiam.