Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. pewnie już o tym było ale... po każdym uruchomieniu silnika na jakieś 15sek. świeci mi się kontrolka oleju ale na ŻÓŁTO potem gaśnie i aż do następnego odpalenia. Zawsze myślałem że uzależnione to jest od zbyt niskiego poziomu oleju? ale u mnie jest ok dodam że zalałem MOBIL1 10W40. Jak ktoś ma jakiś pomysł co to może być i jak sie tego pozbyć to z góry dziękuje:)
Opublikowano
bylo bylo. nie jestes sam ja tez tak mam i chyba polowa uzytkownikow e46. taka jej uroda :) nic sie nie przejmuj mozesz smialo jezdzic i nie warto wymieniac tego czujnika bo i tak sie zepsuje.
Opublikowano
witam cię kolego ja mam tez e46 i mam to samo. ta kontrolka pali sie tylko z jednego powodu. jest to kontrolka ktora informuje cie o tym ,ze cisnienie w gornej czesci silnika zostało wyrownane czyli poprostu olej smaruje wszystko co w głowicy pod odpowiednim cisnieniem. pozdrawiam :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

fotki nie mam, ale widzialem ze jest on pod silnkiem- musisz podniesc auto-

taka kostka czy szescian- okolo 5 cm na 5

aha- i w serwisie tez najpierw go wyciagneli i przeczyscili bo

podobno czesto jest zabrudzony i nie laczy

moj byl jednak do wymiany

Opublikowano
o wielkie zieki rozbiore sobie, moze pomorze chociarz watpie bo moja bunia ma juz 212tys przebiegu :mrgreen: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON