Skocz do zawartości

Jakie fele do E30 Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy felgi Borbet 16" 9" szerokie z ET15 z oponami przod 215/40 tyl 225/40 beda pasowaly do E30? Przed zalozeniem felg chce jeszcze zamontowac zawias obnizajacy o 40/40. Czy w takiej konfiguracji bedzie wszystko gralo czy bedzie gdzies cos tarlo?? Z gory dzieki... pozdro
Opublikowano

Elo

Jezdze na takim komplecie od roku i nic nie obciera z tym ze ja mam Borbet A et15 9x16 wszystkie 4szt z oponami 215/40 i obnizenie -60/40.

Na tyl tez proponowalbym taki sam rozmiar ale 225/40 spokojnie wejdzie na obnizenie -40. Pomysl tez nad obnizeniem przodu do -60 bo e30tka bedzie troche wygladala jak motorowka :roll:

Opublikowano

z tym ze tam nic nie ma o 225/40 a jest to mozliwe. mam kumpla ktory ma aktualnie na tyle felgi 9x16 et15 naciagniete oponki 225/40 i :shock: dodany dystans chyba 10 lub 15 mm i ladnie mu wszystko wchodzi bez obcierania. nadkoli nie ma poszerzanych . felga to Borbet T . gleba mniej wiecej -60/40.

Opublikowano
Prosze Cie nie namawiaj właściciela silnika M40/M42 na zawieszenie -60 bo pomyślę że handlujesz miskami olejowymi i wyrabiasz sobie stałego klienta! :lol:
Opublikowano

no niestety latam teraz takim zlomem jak M40 od 8 miesiecy na glebie -60/40 wszystkie alu 9x16 oponki 215/40 a miska bez oslony. jakos nawet nie mam rysnietej miski wiec daje rade i handlarze nie maja ze mnie pozytku .. :mrgreen:

jak przetrwa ten zlom zime to na sezon idzie w dol i bedzie -80/60 ale wtedy juz chyba wstawie oslone dla pewnosci.

Opublikowano
:shock: :lol: Normalnie brzmi jak scenariusz do kolejnego odcinka pogromców mitów :cool2: Czekamy z niecierpliwością na wiosnę :twisted:
Opublikowano
niestety mam teraz zloma m40 i na lato to 215/40 a na zime zakupilem 185/70/40 aby troche nie szurac po lodzie :mrgreen: