Skocz do zawartości

Wyciek oleju spod spodu e36 m43 180 tyś przebieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam delikatny wyciek oleju w miejscu gdzie silnik jest skręcany śrubami (nie znam się i nie wiem jak to się fachowo nazywa). Jeżdżę na Castrolu 10w40 i dzisiaj dolałem 2 litry oleju i jest teraz w normie na bagnecie. Da radę jakoś to uszczelnić dolewając jakiś sprecyfik do oleju??

Dzieki za wskazówki pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano
Witam,

mam delikatny wyciek oleju w miejscu gdzie silnik jest skręcany śrubami (nie znam się i nie wiem jak to się fachowo nazywa). Jeżdżę na Castrolu 10w40 i dzisiaj dolałem 2 litry oleju i jest teraz w normie na bagnecie. Da radę jakoś to uszczelnić dolewając jakiś sprecyfik do oleju??

Dzieki za wskazówki pozdrawiam

Łukasz

Nie uszczelniaj silnika "specyfikami" bo może i wyciek zlikwidujesz, jednak zasyfisz silnik. Jedyny rozsądny sposób to wymiana uszczelek - jedź do serwisu to ci zrobią.

Opublikowano

Jeśli chcesz betą za ok. rok, dwa jeździć bezproblemowo, to nie lej nic do oleju :nienie: :hand: bo pozapycha Ci prawie wszystko (chociaż na forum był poruszany problem ceramizerów itp.). Skoro się nie znasz, to zaufaj jakiemuś mechanikowi i pogadaj z nim :twisted2:

Jedynie jakoś nie mogęz załapać, w którym miejscu jest wyciek :worried: Może przy głowicy :worried: :?:

Opublikowano
hmmmmmmmmmm a to kwestia odkręcenia michy wyciągnięcia uszczelki i założenia nowej?? Da się tam coś przy okazji popsuć?? A jak niedostatecznie mocno skręcę potem wszystko to spadnie mi ciśnienie w silniku?? Trochę się boję.
Opublikowano

Jesli nie masz zaciecia do mechaniki to lepiej nie ruszaj, jak dokrecisz za slabo to dalej bedzie kapac, jak za mocno to mozesz zerwac gwint...

Koszt wymiany uszczelki nie powinien byc wiekszy jak 100-150 zl w warsztacie...