Skocz do zawartości

zmiana oponek, ale niewiem czy trafna!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam możliwość kupienia dobrych opon zimowych o rozmiarze 205/65/15, do tej pory jeździłem na 195/55/15 i na 205/55/15. Mam E30 i nic się niedziało na oponach które używałem, ale niewiem co stałoby się przy oponkach które mogę kupić. Jeżeli ktoś może mi podpowiedzieć, to czekam i z góry wielkie dzięki.
Opublikowano
Witam wszystkich. Mam możliwość kupienia dobrych opon zimowych o rozmiarze 205/65/15, do tej pory jeździłem na 195/55/15 i na 205/55/15. Mam E30 i nic się niedziało na oponach które używałem, ale niewiem co stałoby się przy oponkach które mogę kupić. Jeżeli ktoś może mi podpowiedzieć, to czekam i z góry wielkie dzięki.

Witam!

Mialem ostatnio podbny problem tyle ze w e36. Letnie 225/55/16, zimowki mialem takie jak ty, czyli 205/65/15. Do e36 zalecany jest mniejszy rozmiar 205/60/15 i dwoch gumiarzy u ktorych bylem nie zalecalo montowania tych opon, bo prawdopodobnie by obcieraly. Nie ryzykowalem i zamienilem te oponki na inne. U ciebie roznica w rozmiarze bylaby znacznie wieksza, wiec praktycznie na pewno by obcieraly. Dodatkowo wskazania licznika bylyby zanizone, przy 150 km/h o prawie 10 km.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
witam ja mialem taki sam problem ja mam 15alumki a oponki jak kupilem to mialem 205/50 i byla strasznie niska wiec chcialem zalozyc oponki 195/65ale ja sie okazalo ze mi takie oponkinie wejda ze mi blotniki powyrywaja :roll: i zostaly te co mam a pozatym jak chcesz takie oponki to mozesz sprobubowac zalozyc ale ja bym ci proponowal zebys zalozyl 195/65 bo wydaje mi sie ze 205 sa do wiekszych silnikow ja tak uwazam wiem ze sie dobrze trzyma na zakretach ale jak chcesz pozdrawiam :twisted:
Opublikowano
Serdecznie dziekuję, skorzystam z waszych porad i nie kupię tych opon, chociarz były to goodyear GW3. Dzieki za zainteresowanie. No i wszystkiego dobrego w nowym roku.