Skocz do zawartości

czy mozna zmienic oswietlanie zegarow i kompa????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy mozna zmienic oswietlenie z jasnego pomaranczowego chcialem zrobic czerwone czy mozna zastosowac diody itp prosze o wyczerpujaca informacje?? Pozdrawiam
Opublikowano
Oczywiście, że można ale wiąże się to z wymianą wszystkich żarówek w desce... zegary, przełączniki, regulatory i komputer. Jest z tym trochę roboty ale jest to jak najbardziej wykonalne.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mnóstwo roboty...

Zamiast żarówek - diody z rezystorami, ale tylko tam, gdzie się da (żarówki z gumowymi pomarańczowymi "kondonkami"), bo są miejsca, gdzie podświetlenie jest tylko białymi żarówkami przez pomarańczową "plexi" (czy coś podobnego). Nie wiem, czy wtedy nie będzie to paskudnie wyglądać.

Ponadto żarówki świecą prawie na około, a dioda kierunkowo. Alternatywą są czerwone żaróweczki, możliwe do kupienia w sklepach elektronicznych.

Jak nie szkoda ci czasu to się z tym pobaw... a potem zrób zdjęcia i pokaż :)

Kai
Opublikowano
Mnóstwo roboty...

[cut]

Alternatywą są czerwone żaróweczki, możliwe do kupienia w sklepach elektronicznych.

Hmmm czerwone żaróweczki ... może i ja bym się susił ... sklepy elektroniczne, to te w których można kupić rezystory, kondensatory i inne pierdoły??

Pozdrawiam,

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnóstwo roboty...

[cut]

Alternatywą są czerwone żaróweczki, możliwe do kupienia w sklepach elektronicznych.

Hmmm czerwone żaróweczki ... może i ja bym się susił ... sklepy elektroniczne, to te w których można kupić rezystory, kondensatory i inne pierdoły??

Pozdrawiam,

Paweł

Tak :) to właśnie TE sklepy - takie żarówki są powszechnie używane w różnym sprzęcie i w takich sklepach są do nabycia.

Tylko pytanie - jak będzie wyglądało podświetlenie czerwone przepuszczone przez pomarańczowy plastik? ciekawe...

zdjęcia po "operacji" pokażcie :)

Kai
Opublikowano

Tak :) to właśnie TE sklepy - takie żarówki są powszechnie używane w różnym sprzęcie i w takich sklepach są do nabycia.

Tylko pytanie - jak będzie wyglądało podświetlenie czerwone przepuszczone przez pomarańczowy plastik? ciekawe...

zdjęcia po "operacji" pokażcie :)

Pokaże, pokaże jak oczywiście to zrobię ;)

Dadtkowe pytanie, w zegarach też można zmienić? Może zna ktoś symbol, żebym nie musiał najpierw rozbierać pół auta, a później go składać i znów rozbierać ;)

Pozdrawiam,

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
We wskanikach w E34 sš 3 żarówki po 3W (wyglšdem takie, jak do wiateł postojowych, tylko krótsze - gniazdo to samo, krótsza bańka).
Kai
Opublikowano
We wskanikach w E34 sš 3 żarówki po 3W (wyglšdem takie, jak do wiateł postojowych, tylko krótsze - gniazdo to samo, krótsza bańka).

Dzieki.

Zastanawiam się czy skoro wkładam żarówki o innej barwie nie powinny być "mocniejsze". Pytanie tylko czy większą moc wytrzymają oprawki.

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

No co Ty wymieniałem taka żaróweczke to ona jest miniatórowa byc może ma 3W ale jest dużo dużo mniejsza od postojówki i gniazdo jest też dużo mniejsze takie przekręcane na płaski śróbokręt, kupowałem w Norauto ale ogólnie są trudne do dostania, poza tym tam gdzie jest pożliwość przyciemnienia zegarów sa żarówki z innym kolorem oprawek maja gróbsze włókno a na zegarach jest napisane coś tam Achtung ale nie pamiętam dokładnie o co chodzi.

Kessey jesteś z wawy, jedź w niedziele na wolumen tam napewno coś znajdziesz

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

No co Ty wymieniałem taka żaróweczke to ona jest miniatórowa byc może ma 3W ale jest dużo dużo mniejsza od postojówki i gniazdo jest też dużo mniejsze takie przekręcane na płaski śróbokręt, kupowałem w Norauto ale ogólnie są trudne do dostania, poza tym tam gdzie jest pożliwość przyciemnienia zegarów sa żarówki z innym kolorem oprawek maja gróbsze włókno a na zegarach jest napisane coś tam Achtung ale nie pamiętam dokładnie o co chodzi.

Kessey jesteś z wawy, jedź w niedziele na wolumen tam napewno coś znajdziesz

Będę dziś robierał "komputerek" żeby sprawdzić żarówki, to obadam jaki mają symbol. Wolumenu jakoś nie lubie ale jak nie znadję nigdzie indziej to podjadę tam.

Pozdrawiam,

Paweł