Skocz do zawartości

e38 co kupic uzywki czy nowki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich maniakow BMW!!!

jak w temacie mam pytanko .moje autko to e38 730 V8 z 96 roku.mianowicie mam do wymiany drazek srodkowy(przod) koszt samego drazka to 600pln,a moge rowniez kupic od kolesia uzywke za 270 ale orginal i w bdb stanie co radzicie kupic nowke czy uzywke?

drugie pytanko.mechanik powiedzial ze mam do wymiany tuleje wachaczy dolnych zawieszenia tylnego(przednie wewnetrzne) ,ale one nie wystepuja osobno tylko z wachaczami i ze lepiej kupic wachacze niz szukac same tuleje.

prosze poradzcie co mam zrobic bo nie bardzo wiem jak sie do tego ustosunkowac. z gory dzieki za odpowiedzi.pozdro

moderatorzy dajcie wklejic fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano
witam wszystkich maniakow BMW!!!

jak w temacie mam pytanko .moje autko to e38 730 V8 z 96 roku.mianowicie mam do wymiany drazek srodkowy(przod) koszt samego drazka to 600pln,a moge rowniez kupic od kolesia uzywke za 270 ale orginal i w bdb stanie co radzicie kupic nowke czy uzywke?

drugie pytanko.mechanik powiedzial ze mam do wymiany tuleje wachaczy dolnych zawieszenia tylnego(przednie wewnetrzne) ,ale one nie wystepuja osobno tylko z wachaczami i ze lepiej kupic wachacze niz szukac same tuleje.

prosze poradzcie co mam zrobic bo nie bardzo wiem jak sie do tego ustosunkowac. z gory dzieki za odpowiedzi.pozdro

coś drogo ten drązek - ja kupowałem nówke febi z końcówkami - za 470 zł :),nie bawiłbym się w używkę

jeżeli chodzi o wachacze to ja z czystym sumieniem polecam tobie teknorota (takie w zółto-niebieskim opokowaniu) - wachacze kupisz za ok.100 nówki , oczywiscie znajdą sie tacy co każą tobie kupić droższe ale teknoroty u mnie już siedzą 9 miesiąc i jest ok - żadnch luzów ,guma nie spraciała.Tylko z tańszych kup teknorota a nie jakies chińskie szinzu czy cuś :)

pozdrawiam

Opublikowano
witam

jeśli chodzi o zawieszenie to tez odradzam używki bo będziesz miał podwójny koszt

Dokładnie, weź jeszcze pod uwagę że po wymianie drążka musisz ustawić zbieżność :(

50 - 100 pln nie Twoje.

Pozdrawiam

Opublikowano
dzieki za szybkie odpowiedzi!jezeli chodzi o uzywke drazka to jak kupie od kolesia uzywke to mam na nia gwarancje i jezeli bedzie cus nie tak to wymieni mi ja na nastepna za friko i zbieznosc tez mam za free!pozdro z WROCLAWIA. :hand:
moderatorzy dajcie wklejic fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano
tak jak sierozpie****sz to nie bezie miał komu uwzględniać gwarancji, kolega kiedyś kupił e34 po dóch dniach wylądował w rowie bo drążek kierowniczy pękł !!! Kupujesz nówkę, jaka by nie była bezie lepsza od używanego. Nie szukaj oryginału, to w końcu tylko kawałek metalu tam nie ma czego zbabrać.