Skocz do zawartości

musze kupić kilka czesci - pytanie jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze wymienić kilka części, jakie wybrać...(bmw e36 318i - 94r)

amortyzator prawy przód

łącznik stabilizatora prawy

klocki + tarcze przód

tulejka wahacza przedniego tylna prawa

do tego

pasek do alternatora

uszczelka pokrywy zaworów

świece (instalacja gazowa)

dzięki pzdr !

Opublikowano

Oprócz amorków i nie są to jakieś wielkie koszta. Z amorów polecałbym Bilsteiny - sam mam założone u siebie i jak najbardziej polecam, koszt - ok. 185zl za sztukę, z tym że będziesz potrzebował raczej dwóch, lepiej dla twojego bezpieczeństwa. Reszta części to temat - rzeka, co człowiek to inna opinia, ale prawdą jest, że najlepiej pakować to, co dawała fabryka, czyli np. łącznik Lemfordera.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oprócz amorków i nie są to jakieś wielkie koszta. Z amorów polecałbym Bilsteiny - sam mam założone u siebie i jak najbardziej polecam, koszt - ok. 185zl za sztukę,

185 za sztuke za amroka?? Ja jak kupowalem to nie bylo tanszych niz 400 zl. Czemu az taka roznica?

Opublikowano
Może dlatego, że sklepy muszą się z czegoś utrzymywać :) . W każdym razie na allegro wszystkie chodzą po 183-189zl. Może miałeś jakis wyższy model??
Opublikowano

mechanik dał mi wybór świece NKG albo droższe Platinium (jak jest błąd w nazwie to tylko dlatego że się nie znam) ale w NGK miał przypadek że rozwaliło krokowca. Możliwe ? Co do paska faktycznie trochę wysoka ta cena do 50 zeta bez problemów można dostać. NIestety czeka mnie jeszcze troche wydatków. Jade do gazowca na przegląd i regulacje. Poprzedni właściciel przez 3 lata tego nie robił i niestety to widać. Mam nadzieje ze cena 5000 zeta za ten samochód będzie opłacalna po bilansie wszystkich kosztów naprawy.

dzięki za odpowiedzi ;)

Opublikowano
Poza amorkami to też droga sprawa...jakie wybrać? Model, rodzaj, firma ? w tym tygodniu oddaje do mechanika wiec chciałbym żeby wszystko wymienił za jednym razem...pzdr !
Opublikowano

kup Bilsteiny ja sam wymieniałem rok temu wszystkie tylko zaznacz ze to mają być do danego modelu i podaj dokładnie rocznik wymień parami

co do tarcz to sprawdź w ASO bo jak dzwoniłem kiedyś to za sztukę chcieli 155zł więdz prawie tyle samo co zamiennik klocki to już zamienniki polecam bo w aso chceili 300zł

Opublikowano
Oprócz amorków i nie są to jakieś wielkie koszta. Z amorów polecałbym Bilsteiny - sam mam założone u siebie i jak najbardziej polecam, koszt - ok. 185zl za sztukę,

185 za sztuke za amroka?? Ja jak kupowalem to nie bylo tanszych niz 400 zl. Czemu az taka roznica?

Zależy jakie zawiasy masz - jesli pakiet M-Technic :norty: to amorki do mojego kosztują 350zł. Jak spytałem o cene "zwykłych" to chcieli od mnie 150-200zł. I mówie tu o Bilsteinach tył, bo na przód, krzyczeli 700zł :jawdrop: sztuka do M-Technics (seria B6)... choć pewnie można zejść 100-150zł niżej - nie wiem bo przednich wymieniać nie muszę :norty: .

Poza amorkami to też droga sprawa...jakie wybrać? Model, rodzaj, firma ? w tym tygodniu oddaje do mechanika wiec chciałbym żeby wszystko wymienił za jednym razem...pzdr !

BMW poleca Bilsteiny - swoją drogą już zwykła linia jest ciut twardsza od innych przeciętnych amorków. Moim zdaniem ładuj kase w te Bilsteiny - często amorków się nie wymienia, a czy warto ładować w zamienniki z allegro? Bilsteiny kosztują ok 180-200zł, to kupując jakiś chłam ile zaoszczedzisz? Góra 100zł. Chcesz jakiś highend, to konkretne amorki robi Koni (www.koni.com). Miałem żółtą serię, z regulacją twardości, w Eclipsie... miodek :cool2: większość zakrętów z pełną przepustnicą :norty:

A co do świec, to powiem tylko tyle, że w książce serwisowej piszą żeby ładować NGK. Jeśli nie ma to znaczenia, że masz zagazowany to ja bym takowe ładował. W końcu to Bawarska Fabryka Silników, więc chyba wiedzą co piszą :twisted:

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/ - moja Bumcia ;)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/spalanie.gif