Skocz do zawartości

Czy szkło zkw/hella pasuje do lampy bosch?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

otóż jedną lampe mam strasznie poobijaną od kamieni i typek powiedział że może mi załatwić samo szkło żebym nie musiał kupować całej lampy z tym że lampe mam firmy bosch a to szkło jest zkw albo hella(juz nie pamiętam :roll: ).

i mam pytanie koledzy czy to szkło będzie pasować????

bo szkła boscha nie moge nigdzie dostać :duh:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
witam,

otóż jedną lampe mam strasznie poobijaną od kamieni i typek powiedział że może mi załatwić samo szkło żebym nie musiał kupować całej lampy z tym że lampe mam firmy bosch a to szkło jest zkw albo hella(juz nie pamiętam :roll: ).

i mam pytanie koledzy czy to szkło będzie pasować????

bo szkła boscha nie moge nigdzie dostać :duh:

Krótko - NIE.
Opublikowano
miałem taką sytuację u siebie (dlatego wiem z autopsji). Miałem uszkodzoną prawą lampę przez kamień który wybił małą dziurkę w lampie. Szukałem długo bo chciałem jako tako taniej. Niestety do lampy BOSCH nie dobierzesz żadnego innego szkła!!!! MUSI BYĆ BOSCH. Do helli dobierzesz zamiennik ZKW ale do BOSCHA nie. Pozostaje ci szukać albo używanego szkła (ale powiem że prościej i szybciej znajdziesz całą lampę) albo nowe szkło (ale w ASO to około 800 PLN (słownie osiemset złotych) nie wierzyłem ale tak jest. Przynajmniej takie ceny były około pół roku temu.
Opublikowano
no więc chyba zaskocze kolegów :D Do lampy boscha pasuje też szkło inne firmy a boscha sie nie znajdzie w Polsce bo BMW z boschem byly robione na rynek zachodni. Jedyną możliwością jest import takiego elementu np z dojczlandu :mad2: Do tej lampy pasuje szkło firmy magnetic marelli(czy jakoś tak) wiem bo zmieniałem :mrgreen: Nie wiem jak jest z tymi lampami na H1, ale na H7 pasuje bankowo :cool2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Witam ja dostalem do Boscha na alegro uzywane w dobrej cenie 70zl.

szukaj kto ma lampy lub szkla i dzwon do niego czy nie ma uszkodzonej lampy ze chodzi tylko o szklo,nieraz warto kupic uszkodzona lampe z calym szklem...