Skocz do zawartości

mam zegarek a chce komputer BC, jak to zrobic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie, w mojej e36 zaraz pod pokretlami od nawiewu itp jest wneka/poleczka obok niej zegarek wskazowkowy a pod tym druga wneka/poleczka. Chcialbym zalozyc w jego miejsce komputer pokladowy ten szeroki bo o ile sie nie myle to tez sa takie jak zegarek tylko elektroniczne. Czy musze cos przerabiac i czy on bedzie dzialal ok???
Opublikowano
Przede wszystkim musisz użyć opcji :search: , temat ten był już opisywany wielokrotnie. Do E36 wszystkie wersje kompa są "szerokie", a przerabiać owszem, będziesz musiał, bo szanse na to, że masz gotową instalację są niewielkie.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Przede wszystkim musisz użyć opcji :search: , temat ten był już opisywany wielokrotnie. Do E36 wszystkie wersje kompa są "szerokie", a przerabiać owszem, będziesz musiał, bo szanse na to, że masz gotową instalację są niewielkie.

:oops: oki bede szukal na przyszlosc :oops:

a tak na marginesie po czym poznac ze mam instalacje?? zdemontowac ten zegarek i co dalej czego szukac i w jakiej postaci?? :?:

Opublikowano

Instalację do najprostszego komputera ( termometr + zegarek elektroniczny ) mozesz kupić w ASO ( nie znam kosztów ) lub wykonac samemu na podstawie schematów i opisów które jak dobrze poszukasz to znajdziesz na forum. Opis jak zrobić czujnik temperatury i wydać na niego kilka PLN a nie ponad 80 PLN w ASO też jest na forum bo sam opisywałem jak go zrobić.

Musisz poświęcic troche czasu i poszukac informacji ;)

Opublikowano
Wyjmujesz zegarek i patrzysz, co masz z tyłu. Do zegarka dochodzi mała wiązka z 3-ma przewodami, zakończona małą wtyczką. Do komputerów masz jedną albo dwie 18-pinowe wtyczki (biała i czarna). Powinny być gdzieś z tyłu, ale raczej bym na to nie liczył.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

wkladajac komputer musisz liczyc sie z tym ze musisz dokupic odrazu wszy6stkie czujniki , i je pomontowac w odpowiednie miejsca

czy jest sens to robic ??? hmm.. zalezy na ile chcesz zostac z autem , jak niedlugo planujesz sprzedaz to nie a jesli kochasz swa bryczke i bedziesz jeszcze nią smigal to montuj smialo

w auto warto wlozyc kazda złotowke

:twisted: