Skocz do zawartości

NARESZCIE KUPIłEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jakis czas temu pisałem ze nosze sie z zamiarem kupna z3,wczoraj nabyłem takowe auto :mrgreen: mam do was pytanie czy mogilbyscie mi pomóc po numerze nadwozia dojsc jakie mam dokładny wypas?mam pełna elektryke razem z dachem grzane fotele,cieloki(znaczy sie skóry}alu 17,poduchy itp.prosiłbym o pomoc
Opublikowano
wchodzac na reaoem wpisujac 7 ostatnich znakow VIn wyswietli ci sie Twoje auto-czasem sa minimalne rozbierznosci co do danych elementow ale to minimalnie.
Opublikowano
  • Autor
jeszcze nie wiem :oops: wiem ze ma 85kw=115km,jeszcz pytanie czym mam konserwowac dach?
Opublikowano

Jesli chodzi o dach... to jeśli chcesz go tylko umyc to polecam szampon do materiałowych dachów oryginał BMW dostępny w Aso lub na allegro... Jesli chcesz dodatkowo zaimpregnować żeby woda ani troche nie wsiąkała w materiał czyli tak jak tutaj:

http://pl.youtube.com/watch?v=1vX2ST6Li90

to polecam impregnat firmy caramba znadziesz na allegro ;)

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

Po koncówce Vin'u widzę że masz 1.8 M43 z marca 98r ;)

pzdr

Opublikowano
  • Autor
jeszcze pytanie,a ile to cudo pali wam?mnie wychodzi ok 12 litrów
Opublikowano
moje 140km - 10/11l po miescie 6,5/7 trasa

Edytowane przez Emek

Opublikowano
  • Autor
Witam,pomoglibyscie mi z tym VIN,bo ja nie tutejszy :D
Opublikowano
Tomek77 a jak wrażenia z jazdy? czy możesz napisać czy to jest strasznie twardy samochód? bo ja jak narazie ciągle noszę się z kupnem tego wozu ale jeszcze zbieram informacje :D :norty:
Opublikowano
  • Autor
Witam,nie jest tak zle,aczkolwiek pewnie przez koła 17 i opony 225 komfortu nie ma,ale jak wracałem na kołach z niemiec były wtedy załozone 185/65/15 komfort był nie zły dalo sie jezdzic, i mimo tylko 115km idzie pojezdzic bokiem :mrgreen:
Opublikowano
A odnośnie cen części to czy są zawrotnie drogie do tego modelu???
Opublikowano
  • Autor
Witam,nie wiem jeszcze ,nie zdazyłem sie zorientowac ale z tego co wiem to zawias jest od compacta takze nie jest zle z cenami
Opublikowano

Super , ze kupileś sobie to autko. Zapewne niesamowita radość ogarnela twoje zmysły. Na zadne pytanie ci nie odpowiem. Ja mam Zetke z 2000 roku z 2,0 silnikiem. Nie mam pojecia ile pali. Nie po to ja kupowalem zeby mierzyc mililitry paliwa ale zeby sie cieszyć jazdą.

W pelni jestem zadowolony i jestem pewny ze ty tez.

Pozdrawiam.
Opublikowano
No co Ty ? 1.8 115KM w Z3 juz pozwala strzelac boczki ? :shock:
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
  • Autor
Uwierz mi na słowo ze daje rade,oczywiscie ze nie tak jak 325 ale daje,auto z tyłu jest praktycznie nie obciażone ma krótki zwis nadwozia i pewnie dlatego.Sam byłem lekko zdziwiony ze tylko 115 koni a zamiata całkiem przyzwoicie :cool2:
Opublikowano
Witam!! mam zetke z 1,9 140 konnym i przy oponie 235mm na drugim biegu pięknie ,,tańczy", oczywiście trzeba wysprzęglać...: :D
Opublikowano
Apropo cen. musialem kupić dużą szybe boczną, to koszt oryginalnej to 480zł w autoryzowanym sklepie...
Opublikowano
Szanowni Włąściciele z3 a jak przebiegała wasza aklimatyzacja do tego ciasnego wnętrza po przesiadce ze zwykłych maszyn? :?: Ja raz w życiu siedziałem z zetce i odniosłem bardzo fajne wrażenie, :modlitwa: wydawało mi się bardzo przytulne :!: :idea:
Opublikowano
Myślę, że przytulne to chyba złe określenie. Wnętrze Z3 jest raczej surowe ale bardzo ergonomiczne zwłaszcza dla kierowcy. Sam design jest bez zarzutu. Wnetrze o sportowym charakterze dobrze harmonizuje z sylwetka auta. Miejsca wystarczajaca dużo, jest wygodnie. Przed zakupem oglądalem wiele modeli. Zupełnie czarne wnetrza były troche przygnebiające jak dla mnie. Spotkałem też w jednym, elementy z jasnej imitacj drewna (prawie żółte)w polączeniu z czarną skórą wygladało to strasznie. Generalnie drewniane wykończenie w tym aucie troche mnie raziło. Wybrałem surowość "aluminium" z niebieską skórą bo ostatecznie pomyślałem, że takie autko musi być inne i koniec.
Pozdrawiam.
Opublikowano

wnętrze może i przytulne, kazdy inaczej je oceni...

napewno jest ergonomiczne i nie przytłacza...

wszystko w zasięgu ręki, miejsca np. na nogi bardzo dużo, aż byłem tym na poczatku zdumiony...

jedynie włącznik świateł awaryjnych czasami mnie irytuje, bo jest blisko drążka i przypadkowo można go włączyć, ale np. jadąc poza miastem przydaje się w szerzeniu kultury i przyjaźni na drodze... :):)

ja również nie "trawie" drewna w zeci (tak jak i automatu), ale wolałbym drewniane wykończenia niż fotele bez skóry, lub szyby na "korbke"... :mad2: dziwie sie że BMW wypuszczało takie ubogie wersje... wkońcu ten samochód jest jedną z lepszych wizytówek marki i nie powinien być aż takim "golasem"

a wnęka w konsoli środkowej zamiast przycisków ASC+T, podgrzewania foteli, klimy i el. ster. dachem, jest jak dla mnie wyjątkowo odrażająca... wnętrze wygląda jakby było zdekompletowane...! :duh: szczerze mówiąc to jest :lol:

Opublikowano

Ujjj , rzeczywiście bidna wersja. Masz rację, taka tapicerka nie powinna być w ogóle dostępna :doh: . Ta dziura w konsoli na fajki chyba się tylko przyda.

No ale czego się nie robi dla klienta. Jak chce to niech tak ma.

Pozdrawiam.
Opublikowano
  • Autor
Witam.Podpowiecie mi jak mam zakonserwowac dach preparatem CARAMBA?Co w pierwszej kolejnosci mam zrobic?