Skocz do zawartości

Potrzebuje czujnik BMW 524td e34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Mam do Was ogromną prośbe :modlitwa: Posiadam BMW 524td i mam awarię jednego czujnika (nie mogę go nigdzie kupić!) który znajduje się w mocowaniu filtru paliwa (jego num.2242383 BMW 5,5 c) Na moje ok przypuszczam za ma coś wspólnego z pompą wtryskową Niby nic się nie dzieje bo autko pali dorze ale odczuwam minimalny spadek mocy i troszkę gorzej się zbiera na obroty Jesli ktoś posiada taki czujnik to prosze Was bardzo gorąco o pomoc i z góry serdecznie dziękuję Pozdrawiam!!!
Opublikowano

ale o ktory czujnik Ci chodzi?w mocowaniu filtra raczej mamy grzalke,a w samym filtrze,czujnik wody,wiec nie widze zbieznosci...

a kat wtrysku jest odpowiedni?

Opublikowano

dla tego pytam czego konkretnie potrzebujesz,bo byc moze obejdzie sie bez kupowania zbednych elementow.jesli chodzi o czesci,to swego czasu,rozbierali na zlomie chlopaki cale 524td,wiec jeszcze pewnie cos zostalo...

tymczasem napisz konkretnie czego poszukujesz,jakie sa objawy,i dla czego akurat szukasz tego czego szukasz,bo z twojego postu wynika ze strzelasz...

pozdrawiam

Opublikowano

Witam Konkretnie to poszukuje tego czujnika

http://wbv.pl/gallery.php?entry=images/twznmadmmlgzmh4wurdr.png

Jago numer: 2242383 bmw 5,5 c Nie jestem dobry w BMW dlatego ze samochód mam pół roku i dopiero teraz interesuje się tymi samochodami. Co zaobserwowałem to od kiedy zepsuł się ten czujnik auto zaczeło trochę cięrzej palić rano i zrobiło się trochę słabsze Pozdrawiam i dziąkuje za odpowiedz

Opublikowano

aaa no to chyba ze tak :8) .

oki,jutro napisze Ci na pw,co jak i za ile,bo bede na tym zlomie gdzie rozbierali 524 w poszukiwaniu zamka dla siebie.jesli mozesz napisz jeszcze dzis za jaka cene bylbys w stanie kupic taki czujnik,to jak nie krzykna zbyt duzo to od razu wezme i Ci wysle

a wracaja do tematu,jak na moj gust,przy uszkodzeniu tegoz czujnika,nie powinienes odczuwac spadku mocy.wydaje mi sie ze jest to czujnik temperatury paliwa,i odpowiada generalnie za zalaczenie grzalki przy filtrze.pompa ma swoj czujnik temperatury,umieszczony pod pokrywa nastawnika

Opublikowano
Wiesz nie bardzo orientuje się ile taki czujnik moze kosztować Jeśli uznasz cenę za godną to weż ten czujnik i napisz co i jak :oops: Czytałem w innym temacie ze też masz problemy ze swoim samochodzikiem i muszę Ci powiedzieć ze mam podobne objawy U mnie autko pali dobrze nie kopci ale brakuje mu z jakieś ok 20% mocy i przyśpieszenia Przedtem odczuwałem jak np. na 3 -im biegu jadąc z prędkością obrotową ok 1600 obr/min docisnołem gas to czułem jak gniecie w fotel a teraz jakby cięrzej się zbierał Wymieniłem filter paliwa i powietrza i nie pomogło A co do tego zaworka co pisałeś za jest załorzony między pompą a filtrem to załuż go tuż przed filtrem, ja tak zrobiłem bo paliwo cofało mi się do zbiornika i miałem problemy z odpalaniem i tez musiałem go troszkę popiłować :mrgreen: Pozdrawiam i dzięki!!!
Opublikowano

jesli chodzi o moje auto,to wszystko juz jest w jak najlepszym porzadku.pomoglo ustawienie kata wtrysku,i zwiekszenie dawki .

oki jutro podjade,to dowiem sie co i jak

Opublikowano

to zalezy..glownie od zasobnosci Twojego portfela i umiejetnosci.jak masz kaske,to jedziesz do dobrego mechanika,placisz,i wyjezdzasz odmienionym autkiem.natomiast jesli masz troche pojecia,to wertujesz forum,rozpytasz co i jak,i masz satysfakcje ze sam zrobiles cos konstruktywnego :D

PS;sorki ale dzis nie ruszylem sie nigdzie autem,bo pekl mi waz od chlodziwa,i dopiero rano poskladam do kupy...

Opublikowano
witam, ok rozumię i nic się nie dzieje Chciałem się dowiedzieć bo napisałeś ze jeśli mam trochę pojęcia to sam dam rade ale chodziło mi o to czy to się ustawia ręcznie czy komputerowo? Pozdrawiam
Opublikowano

hej!bylem wczoraj,ale z tej bmki zostalo juz tylko pare porozrzucanych gratow i szkielet budy.nawet zamka dla siebie nie znalazlem :( wiec nie pomoge w tej kwestii.

co do ustawienia kata i dawki.owszem,kat ustawia sie na zegar a dawke na podlaczonym kompie.u mnie mechanik ustawial kat wtrysku na ucho,wiec stwierdzilem ze nie bede placil za fachowe ustawianie i ustawilem sam.natomiast ustawienia dawki wogole nie chcial sie podjac,bo komputer,bo on nie elektronik itp itd,wiec tez sobie sam ustawilem i smiga jak nalezy

Opublikowano

Ok Mimo wszystko serdecznie dziękuję za fatygę i poświecenie uwagi i życzę powodzenie z autkiem i wogóle wszystkiego dobrego hej :D V

KOCHANI KLUBOWICZE PROSZE WAS O POMOC