Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Noszę się od dłuższego czasu już z kupnem tej wymarzonej e-39.

Auto mam zamiar sciągnąć z niemiec i na wszystko moge przeznaczyć około 25 tysięcy - ( więc licze sie z zakupem auta w De za około 5500 Euro). Czy idzie za tą cenę coś dobrego kupić ? Czy raczej dać sobie spokój w tym przedziale cenowym z e-39 ?Myślalem tak o aucie od 97 rok. Wolałbym 528, ale czasem jak się trafi dobre 523, to nie będę wydziwiał. W przyszłości zamierzam jeszcze sekwencje do niego wsadzić.

Boje się, żeby nie trafić na padake

Opublikowano

Witam.

Nie wiem gdzie chcesz kupic to auto.Najlepiejby bylo np we Frankfurcie.Chociaz i w Berlinie w komisach widzialem w tym przedziale pienieznym.Moim zdaniem silnik 2.8 jest lepszy i podobno wcale duzo nie spali od 2.3 a moc wieksza jednak czuć.Tylko nie jest az tak popularny jak 2.3.No nic,zycze powodzenia,.

Pozdrawiam,Paweł

Opublikowano
moze popatrz najpierw na jakies stronie mobile czy cos i wtedy bedziesz mial juz obeznanie w temacie.ciezko powiedziec to dzuo zalezy od stanu technicznego...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Mniej wiecej na bierząco sprawdzam mobile.de i autoscout , ale faktyczny stan auta i tak dopiero na miejscu się zobaczy. A szkoda pojechac do niemiec z wybranymi ogłoszeniami a tam same padaki.

Jak na razie dzięki za rady.

Upewniliście mnie w przekonaniu ze jednak na 100 % 528

Nie miałem porównania bo z e-39 jezdzilem tylko 525 tds no i on akurat nie powalał na kolana.

Ma ktoś 528 z gazem ? żeby podpowiedzieć jak to się sprawuje ?

Opublikowano
525tds ma odczuwalnie taka moc jak 318 benzyna.Więc nie porownuj z motorem 2.8.Podzwon po ludziach ktorzy sie ogłaszają w gazetach ,ze sprowadzają auta na zamowienie jesli nie masz kogoś takiego.Oni są obeznani w temacie.Jak będziesz oglądał auto w Niemczech pamietaj ,ze niemiecki dowów rejestracyjny ma wpisanych wszystkich właścicieli i ich dade urodzin,takze jesli włascicielem bylo 2 niemcow o wieku ponad 45 lat to mozna stwierdzic ,ze auto w dupe nie dostalo,reszte obejrzysz wizualnie.
Opublikowano
ale zeby tez nie bylo "zamulone" bo tak tez moze byc.ja mam 528iA na sekwencji i dobrze sie sprawuje chodz nie jest to co benzyna :twisted: mysle ze kupisz za 25tys 528 moze nie bedzie to mega wypas typu Xenon czy navi/tv ale mozna juz w polsce kupic taki samochod za ta cene.a jak jezdziles tylko 2.5TDS to juz gorzej chyba trafic nie mogles.taki jest moje zdanie.jak diesel to tylko 3.0D

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

525 tds - nie był mój. Użytkowałem go tylko jakiś czas. Osobiście nigdy bym nie kupił tego auta - to co jest pisane na forum o awaryjności potwierdza się w 100 %. Przy każdym odpalaniu mokra plama zostawałą pod autem ...

Ale całe szczęście to nie mój problem .

Dobrego 530 d za tą cene nie kupie dlatego wole benzyna + gaz.

Łukasz735 wspominasz coś o Polsce, a jakie reszty zdanie ?

Lepiej w Polsce czy ściągać z Niemiec ?

Opublikowano
wiesz....na to nie ma reguły bo nie raz za granica sie spotyka gorsze graty niz u nas.a zastanawiales sie np nad e-38??ja mam dwie e-39 i chetnie bym ich zamienil na 7(e38).moze pomysl jeszcze nad tym.komfort jest duzo wiekszy i wizualnie tez jest 7 ładniejsze.np 740i na sekwencji nie duzo Ci spalanie sie zwiekszy a moc jest nie do porównania:)

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Zastanawiałem się nad tym , ale np na forum 7 gdzies pisało, że koszty eksploatacji sporo wyższe - naprawy droższe itd

Ile Tobie średnio pali to 528 ?

I 740 zmieści się w 20 l gazu w mieszanym ?

Opublikowano
mi po miejscu pali 16-17L jeżdże po warszawie a tu sa non stop korki no i ja mam automat.tyle tylko ze ja czesto korzystam z kick-down'a.z tego co czytałem na forum to bez wiekszych problemów sie 740i mieści w 20L.ja chyba teraz pomysle zeby zamienic 528iA na 740iA

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Kusząca opcja z tym 740

Ale jednak na początek chyba zostane przy tym 528.

Teraz tylko jeszcze jakąś fajną opcje znaleść, zadbaną w rozsądnej cenie.

Dzięki za rady

Pozdrawiam

Opublikowano
525tds ma odczuwalnie taka moc jak 318 benzyna.

Dobry TDS jest nieporównywalny jesli chodzi o odczucia z 318. Jeździłem jednym i drugim.

Podzwon po ludziach ktorzy sie ogłaszają w gazetach ,ze sprowadzają auta na zamowienie jesli nie masz kogoś takiego.

Najłatwiejszy sposób żeby trafić na jakiegoś naciągacza. W dziale giełda ogłasza się nasz forumowicz Radek540V8 i oferuje pomoc w sprowadzaniu BMW z DE.

W Polsce też można trafić czasem ciekawe auto pod warunkiem, że nie szuka się okazji. Kwota 25 tyś spokojnie wystarczy na przyzwoity egzemplarz z lat 96/97 a czasem nawet 98 (choć raczej nie 528).

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

do 25 000 myslę że spokojnie kupisz 528i

mój kolega ma ten motor zagazowany i nie narzekał nigdy a wręcz chwali... robił ostatnio jakiś przegląd silnika... nie wykazał konieczności naprawy... ale pamiętaj.. jeśli gaz to z najwyższej półki... to nie są silniki które lubią substytuty ;)

ja mam 528i bez gazu i pali mi do 10L/100km ... po co tu gaz??

Opublikowano
do 25 000 myslę że spokojnie kupisz 528i

mój kolega ma ten motor zagazowany i nie narzekał nigdy a wręcz chwali... robił ostatnio jakiś przegląd silnika... nie wykazał konieczności naprawy... ale pamiętaj.. jeśli gaz to z najwyższej półki... to nie są silniki które lubią substytuty ;)

ja mam 528i bez gazu i pali mi do 10L/100km ... po co tu gaz??

Bądźmy szczerzy, do 10l to może palić ale na trasie i do 100km/h...

Opublikowano

Co wy opowiadacie....

Ja jeżdząc normalnie 528i na 15 litrach benzyny robię 140 - 150km ... rachunek jest chyba prosty tak? szczególnie gdy masz podziałkę na wskaźniku co 15 litrów i pełny komputer....

Nie mówię oczywiście o staniu w kolosalnych korkach (Warszawa w godz. szczytu) ... podkreślam też że mam manuala bo różnica pomiędzy automatem a manualem w spalaniu jest ogromna

na trasie, jak załączyłem sobie tempomat to spaliła mi ok 8l/100

Trasa Warszawa - Kołobrzeg

Opublikowano
Nie wiem skad ty masz takie spalanie......mi w trasie bierze od 8.5 do 10 a w miescie od 12 do 14.....i mysle ze to jak najbardziej realne spalanie tego silnika :duh:
Opublikowano
To ja sie nie wypowiem bo moje spalanie w miescie moze zabic - coz moze to styl jazdy albo kwestia, krotkich tras i to w duzych korkach?

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

znalazłem coś takiego , ciekawe co jest nie tak

BMW 528i Super Condition

E39

EUR 2.350

Daten:

Gebrauchtfahrzeug, 195.000 km,

142 kW (193 PS), Benzin, Schaltgetriebe, Erstzulassung: 02/98, 4/5 Türen

Besonderheiten:

ABS, Zentralverriegelung, el. Wegfahrsperre, Leichtmetallfelgen, el. Fensterheber