Skocz do zawartości

brak mocy po 4tys obrotów-HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Tak jak w opisie.jadąc na benzynie jak chce ja troche na benzynie pogonic po 4tys przestaje ciągnąć.jest dokładnie taki objaw jak na gazie gdy jest go bardzo mało a wciska sie pedal gazu do podłogi.dodam ze na wiosne zmieniłem przepływomierz od 3.0 a ja mam 3.5.gdy mi go zakładal mechanik stwierdził ze sie go nie reguluje bo to jest takie samo ustawienie jak w silniku 3.0.no i pytanie...czy to kwetsia regulacji przepływki?czy to cos innego?aha...na wolnych obrotach jak samochod jest troche juz rozgrzany silnik na bedzynie nie chodzi rowno a na gazie jest ok.

prosze o odpowiedzi na moje pytanie.z gory dziekuje i pozdrawiam wsztystkich czytajacych moj watek.

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
a i sprawdz sobie swiece i przewody, moze sie rowniez okazac ze tez kupiles uszkodzony przeplywomierz
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
na kompie nic nie wykazuje.przeplywka jest od kolegi on mial 730i bez gazu i nigdy nie miał z tym problemu.swiece ostatnio zmieniłem no a jak by kable byly padniete to chyba na gazie tez by byly takie objawy...prawda?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

sprawdź czy nie spadł wężyk podciśnieniowy z regulatora ciśnienia paliwa

zobacz też jakie jest ciśnienie paliwa i wymień filtr

Opublikowano
.jest dokładnie taki objaw jak na gazie gdy jest go bardzo mało a wciska sie pedal gazu do podłogi Jezeli jest taki objaw to może paliwa też mało dostaje.Sprawdż filtr paliwa,pompe paliwa,ewentualnie może któryś wtrysk przytkało(częsty objaw "na gazie")ja tak miałem wlałem środek STP do czyszczenia wtrysków i pomogło.Apropo tej przepływki to raczej 3.0 a 3.5 to jest różnica, może w budowie nie ale parametry napewno ma inne.
Opublikowano

najlepiej to podmień na inną ale od motoru 3.5 a nie 3.0

a żeby dobrze wyregulowac przepływke to musiałbyś mieć conajmniej analizator spalin (nie mówiac o hamowni)

Opublikowano
najlepiej to podmień na inną ale od motoru 3.5 a nie 3.0

a żeby dobrze wyregulowac przepływke to musiałbyś mieć conajmniej analizator spalin (nie mówiac o hamowni)

Przepływki w 3.5 oraz 3.0 mają identyczne parametry. Sprawdź błędy w motronic'u.

peace & love