Skocz do zawartości

POMOCY NIETYPOWY PROBLEM Z E32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z ogrzwaniem. Klima dziala super na zimnym i mrozi jak cholera ale jesli chcemy zmienic temperature na ta juz cieplejsza czyli gdzies tak od 19 stopni i w gore nawiew przestaje powoli wiac a jak jest mniejsza temperatura to wieje jak szolony co to jest? pomocy bo jest zimno jak cholera na dworzu.
Opublikowano
Wydaje mi się, że przy padniętych elektrozaworach będzie wiać ale zimnym. Może miecz odmawia posłuszeństwa. A na maksymalnym nawiewie dmucha?
Opublikowano
Wydaje mi się, że przy padniętych elektrozaworach będzie wiać ale zimnym....

Mnie się tak samo wydaje.

To wygląda bardziej na coś takiego, że w miarę podwyższania się temperatury w okolicach sterowania dmuchawy bądź samej dmuchawy, jakieś styki tracą połączenie albo rezystory nastawne głupieją jak jest im cieplej. (u mnie taka sytuacja jest np. z obrotomierzem - jak jest cieplej w środku, to przestaje działać).

pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Mam problem z ogrzwaniem. Klima dziala super na zimnym i mrozi jak cholera ale jesli chcemy zmienic temperature na ta juz cieplejsza czyli gdzies tak od 19 stopni i w gore nawiew przestaje powoli wiac a jak jest mniejsza temperatura to wieje jak szolony co to jest? pomocy bo jest zimno jak cholera na dworzu.

Sprawdź dla pewności poziom płynu chłodniczego.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mam nowa chlodnice i nowy plyn dopiero zmieniany przez MCars, apropo miecza to dziala na maxa obrotoach jest oczywiscie do wymiany ale na zimnym wieje wszystko oczywiscie ze wzgledu na miecz na maxa tylko albo na zero, kupilem inny miecz uzywany i bylo tak samo z tym ,ze na zimnym wialo na maxa, posredne obroty byly identyko i na zero wciaz wial. Na obu mieczach zero wiana na ogrzewaniu.