Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak się przyglądam i jeżeli chodzi o klatkę to raczej nie użył bym tu określenia jedno z lepiej przygotowanych isów :roll: Może do wyścigów płaskich klatka jest wystarczająca , ale patrząc pod względem rajdów to słabiutko wygląda. :roll:
Opublikowano
ciekawe jak on zrobil te 840kg :jawdrop:

Wydaje mi się, że ,,plexa,, zamiast szyb, sam iS też jest chyba trochę lżejszy od M20 (porównując do 320i) no i widać, że blacha z drzwi też powycinana, a nie wiadomo co jeszcze wyciete.

Pozdrawiam
Opublikowano

Liczyliśmy z Andrzejem to mniej więcej jest tak :

ława + wahacze mogą być aluminiowe więc jakieś 50kG mniej , obsady kolumny tak samo jakieś 20 kG , do tego szyby , tył i 4 boczne to hmm jakieś 20 kG . Nic mi nie przychodzi do głowy na czym można by było jeszcze urwać parę kilo .

Opublikowano
Ma jeszcze odelrz(ż)one elementy silnika, wał korbowy (domyślam się), podłubane koło zamachowe (Schwungrad erleichtert), modyfikacje w głowicy (wałek z kosmicznych materiałów;-)), a to wszystko pare kilo też może być. Do tego maska, wyglada normalnie, ale może być bez wzmocnień, albo jak u Andrzeja tylko polakierowana?
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba pojade jeszcze raz na wage. Radek mam wywalone wszystko z samochodu dodatkowo carbonowa maske, gosc ma klatke i jego samochod wazy o 140 kg mniej!! Naprawde nie wiem gdzie to mozna uzbierac!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A pamiętasz ile ważyła Donatasa 320is? Jakieś porównanie by było.

Tam prawie wszystko było z "plastiku"...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
wage kolo zbił na biednej klatce z cienkich rurek(NRD TUNING), wygladaja na 45 a nie na 50 tu juz bedzie pare kilo, wycioł płyte odgradzajaca bagaznik w desce rozdzielczej niema prawie nic tylko zegary, i ta cała pleksa niewspominajac o kornikach co wcinaja ta gablote. ale zato motor to ostro pojechany