Skocz do zawartości

problem z EML i ASC E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam maly problem bo jestem teraz w austri i wlonczylo misie w mojej 520 e39 rok.1999 EML i ASC i autem nieda sie jechac bo jak mu dodaje gazu to sie dusi i warjuje.niewiem czy morze mi ktos cos doradzic.mechanicy w austri sa drodzy jak holera.pozdrawiam
dominik Nowy Targ
Opublikowano
miałem to raz w e46 silnik wszedł w tryb awaryjny i nie chciał się wkręcić więcej niż na 80km/h i chyba 3tysie obrotów zapłaciłem za to w warsztacie 600sówek ale nie pamoiętam co to było czujnik wałka czy coś takiego . Jak jesteś w Austrii podjedx do ADAC-u i tom za 100 euro powiedzą ci co jest
Opublikowano
to jest dziwne ze stalo misie to pierszy raz pare dni temu a na nastepny dzien bylo wszystko ok az po paru dniach tosamo i dzis mu rano nieprzeszlo
dominik Nowy Targ
Opublikowano
dalej nic z tym nierozkminilem.jak przekrenacam stacyjke to asc nawet niegasnie a eml po paru sekundach sie zapala na nowo i juz niegasnie.prubowalem czy da sie jezdzic to jak jade na 2tys obrotow to da sie jechac tylko jak nacise juz powyzej 3tys to bu zaraz brakuje juz nawet zeby jechac na 1000 obr.myslalem ze to morze pompa ale na sekwencji sie taksamo sprawuje morzna jakos to ominac albo...sam niewiem
dominik Nowy Targ
Opublikowano
PawelH...........nie przesadzaj....on ma problem i nie jest w kraju...szuka pomocy a nie dyktanda na lekcji. Ostatnio też szukałem pomocy jak miałem problem na wyjeździe...i wiem jaki to stres. Pozdrawiam....niestety w temacie tego problemu nie mam pojęcia.
Memento Mori :-)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam auto postalo pare dni i mu przeszlo ale podejrzewam gdzie byl problem.zloczkla werzyka od spryskiwaczy byla nieszczelna i zauwarzylem rze slabiej spryskiwacze dzialaly.i pryskalo po obudowie kompa silnika i widocznie gdzies podeszlo i zawilglo i narazie jest wszystko ok.
dominik Nowy Targ
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam to samo i tez jestem na wyjezdzie:(

a czy jest to mozliwe ze to wina paliwa?

bo u mnie ostatnio jak tankowalem to na takiej stacji co teraz wykryto ze mieszali z woda, a moje BMW stalo 2 miechy nieuzywane i teraz jak ojciec ma po mnie wyjechac na lotnisko to lipa

• 1 rok później...
Opublikowano

Apropo .

problem mi powrucil po tygodniu okazalo sie ze to byla wtyczka nadole silnika od przplywomierza.przeczyscilem ja i auto hula do tej pory.

poz.

dominik Nowy Targ
Opublikowano
Ja miałem to samo u mnie pomogło wyjęcie przepustnicy i nasmarowanie elementów ruchomych ps. u mnie towarzyszyło wysokie spalanie ok 17,5 l na 100 km do tego nie równa praca silnika . PS. gdzie ta wtyczka o której wspominasz od przepływomierza??
  • 3 tygodnie później...