Skocz do zawartości

temperatura silnika problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
coś wymotałem ale niee wiem czy to ma być tak.Włączam klime wentylator sie włacza chodzi jakiś czas na takich samych obrotach na 10 seknud gaśnie i znowu sie odpala na jakiś czas i tak w koło,jak powinno być??
.........
Opublikowano
coś wymotałem ale niee wiem czy to ma być tak.Włączam klime wentylator sie włacza chodzi jakiś czas na takich samych obrotach na 10 seknud gaśnie i znowu sie odpala na jakiś czas i tak w koło,jak powinno być??[/quote

masz malo czynnika /wlacz chlodzenie na max,i wentyl.tez na max/i wtedy sprawdzaj/wenty.przy niskiej temper.zewnetrznej moze sie tak zachowywac..

Opublikowano
tak własnie robiłem.Wentylatro max, chłodzenie max i tak sie działo, a co znaczy że mam mało czynnika??chodzi że freon sie kończy??

TAK ....czynnik ma prawo w ciagu roku ulotnic sie od 100do250g.nawet jak jest szczelna..dopelnij klime...

Opublikowano
wlasnie sie dowiedzialem od mojego mechanika ze glowica jest peknieta. Niestety nie wiem w jakim miejscu. Zastanawiam sie czy ja spawac czy szukac innej. Obecnie przebywam za granica i ciezko jest tu dostac uzywana. Z polski nie oplaca sie kupowac w ciemno i placic za kuriera do Irlandi.....