Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem,że na wyświetlaczu,jak zapalam silnik, zaczyna migać temperatura...poszukałem więc na forum i okazało się że to sygnalizacja iż temperatura na zewnątrz spadła do 3 stopni celsjusza.Przeczytałem także, iż powinien być sygnal dźwiękowy...ale u mnie tego nie ma :duh: Czy ten sygnał powinien wydobywać się z tego głośniczka pod kierownicą?Czy jest powiązany z sygnalizatorem zapalonych świateł?Chyba nie, bo sygnalizacja włączonych świateł działa...więc może ten głośniczek nie działa?
Freude am fahren...
Opublikowano
Nic takiego u siebie niezauważyłem nawet jak były mrozy. Jest Gong ale w przypadku gdy świateł nie wyłącze a wyłącze silnik.
Opublikowano

Ja mam stare auto ale jeśli tem. spadnie poniżej 3 stopni jest wyraźnie dzwięk i na wyświetlaczu miga kropka i znaczek stopni.

titto

rekin jest mój... po 10 latach ponownie :)
Opublikowano
ten gong jest od temperatury(ten pod kierownica) i nie ma nic wspolnego z tym od swiatel. ten od swiatel znajduje sie w liczniku gdzies. Powinien gong byc slyszalne po spadku wlasnie tej temperatury i bodajze po pelnej kazdej godzine na zegarku. Sprawdz czy nie jest odlaczony poprostu.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Gong pod kierownicą jest od kompa (np. temperatura i godzina) i od parktronic'a, nie ma nic wspólnego ze światłami. Albo masz zwalony/odpięty gong, albo nie masz go wcale (być może były i takie wersje?).

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

Sprawdź te dwie wtyczki czasami wystarczy przeczyścić

A jak nie pomogło to pewnie jest sposób na sprawdzenie tego gongu, to tylko głośnik

:cool2:

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz