Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM Wszystkich

Jestem nowo zarejestrowanym forumowiczem.Mam poważny problem z muzyką w moim samochodzie.Zaraz wytłumaczę całą sytuację.A więc mam BMW e36 316coupe....podłączyłem wzmacniacz (carpower hpb 1502) do tego subwoofer (Lanzar MAX 12 ) i kondensator alphard 1,5f. Jednostka sterująca to JVC KD G-611.Akumulator dobry 60ah,kable odpowiedniej grubości poprowadzone od (aku + ) i spod tylniego siedzenia (śruba od pasów - ) wszystko zainstalowałem odpowiednio w bagażniku. I teraz tak..... jak silnik jest wyłaczony to wszystko elegancko gra!!.Włacze go wżuce pierwszy bieg gra , drugi bieg sprzecik gra.....a jak przycisne powyżej do piątki klapa !!! niema głosu w subwoferze a wzmacniacz świeci że jest właczony!!! Zwolnie jadąc do niskiej prędkości wszystko gra!!! ??? .Byłem już u wielu elektryków w moim mieście i wszystcy są z szokowani tą sytuacją,ponieważ wszystko jest dobrze podłączone miernik pokazuje dobre napiecie a nikt niewie o co chodzi?????????szkoda mi tego sprzetu zeby leżał bo ciężko musiałem na niego pracować. Może wy bedziecie wiedzieli ......Proszę o odpowiedz Z GÓRY SERDECZNIE DZIEKUJE I POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
Wyglada na to ze przy wiekszej prędkości auto ma coraz wiekszy pobór prądu i dlatego spada napiescie na wzmacniacz co uniemożliwia prace tego wzmacniacza a z ciekawości zapytam jakie masz bezpieczniki we wzmacniaczu włozone ? i upewnij sie czy nigdzie nie masz przebicia na przewodach, i najlepiej zmien minus i pociagnij od akumulatora bo podejrzewam ze ten minus tam ci szaleje przy wiekszych predkościach moze kabina troszke drga przy wiekszej predkosci i gubi mase ;) ale to tylko moje zdanie.
Bayerische Motoren Werke