Skocz do zawartości

Elektryka nawala??:(:(:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem. Otóż od wczoraj nie świecą mi kontrolki od ogrzewania(znaczy sie te pokretla) i do tego radio przestało świecić... Muzyka gra, wszystko inne świeci ale te dwie rzeczy nagle przestały... Nie wiem co jest grane... A druga sprawa to jak jade np. po dziurach albo po kostce-na naszych pięknych drogach ich nie brakuje(szczególnie w mieście) to zapala mi się wewnętrzne oświetlenie razem z antynapadem...Zapala się na momenick i gaśnie.... nie wiem tez dlaczego tak się dzieje... Bardzo proszę o pomoc bo już mi ręce opadają...:(:(:(:( Pozdrawiam
Opublikowano

zacznijmy tak. Swiatlo Ci sie zapala w czasie jazdy bo masz poprzedzierane kable od oswietlenia. Najczestrza przyczyna ktora sie sprawdza sa kable wychodzacych z bagaznika... Widoczna wiazka kabli idzie w jedna z dziurek. Trzeba ja wyciagnac i pozadnie zaizolowac...Powinno byc dobrze.

Jezeli konsola Ci nie swieci to niewiem skoro rado tez nie swieci lecz gra.... W panelu sprawdz zarowki,sprawdz bezpieczniki. moze jakis nie styka dokladnie... :8)

B M W
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zacznijmy tak. Swiatlo Ci sie zapala w czasie jazdy bo masz poprzedzierane kable od oswietlenia. Najczestrza przyczyna ktora sie sprawdza sa kable wychodzacych z bagaznika... Widoczna wiazka kabli idzie w jedna z dziurek. Trzeba ja wyciagnac i pozadnie zaizolowac...Powinno byc dobrze.

Jak moga mu sie same lampki zapalac od poprzecieranych kabli?? :duh: I to jeszcze tych co ida do klapy bagaznika!!!! Co ma piernik do wiatraka?? Przeciez lampki w srodku auta wzywalaja otwarte drzwi albo przelacznik w samej lampce. Jesli takowy ustawiony jest w pozycji wylaczonej to przeciez tam nie moze prad dojsc.

saku82pl mam jeszcze takie pytanko odnośnie tego antynapadu....Jak to zrobić?? Czujnik otwierania drzwi wymienić czy coś innego?? Bo strasznie mnie to denerwuje... DZięki z góry za odpowiedź Pozdrawiam:)

Chyba byloby najlepiej, aczkolwiekk nie wiem jak to wyglada i czy tak latwo jest go wymienic. Nigdy go nie rozbieralem wiec szczerze nie mam pojecia. Moze dalo by sie to naprawic ale to zalezy jak jest on zbudowany. Generalnie uzywajac zwyklej kontrolki i otwierajac/zamykajac drzwi lub zamek w drzwiach dojdziesz do tego czujnika. Dalej musisz sam kombinowac. Nie wiem tez ktore drzwi stanowia problem. Tez musisz to sam zdiagnozowac. Powodzenia...

Opublikowano
przy kazdej dziurze mi sie zapalaly... Wzielem doszlem o tych kabli i poizolowalem...mam spokuj... moze dlatego tak napisalem,mi pomoglo :P
B M W